Hrvatska
StoryEditor

Franičević: Sami smo predložili da preuzmemo udjele u Rasco Holderu od Maxa Holdera

10. Kolovoz 2021.

Nakon što je u srpnju njemačka tvrtka Max Holder izašla iz 50-postotnog suvlasništva Rasco Holdera, kompanija je preimenovana u Rasco Muvo te je sad jedini vlasnik ostala kompanija Rasco Darka Paviše i Frane Franičevića. Pitali smo što je razlog da je njemačka kompanija izašla iz vlasničke strukture.

Predsjednik Uprave Rasca Ivan Franičevič kaže da nema nekih osobitih tajni i da je preuzimanje 50 postotnog udjela realizirano upravo na inicijativu đurđevačke tvrtke. Franičević podsjeća da je Rasco Holder nastao 2015. kao zajedničko ulaganja Rasca i Max Holdera, najvećeg svjetskog proizvođača specijalnih artikuliranih traktora za komunalne primjene. Međutim, prije dvije godine Max Holder je preuzet od strane poznatog Kärchera, odnosno njihove poslovne jedinice koja se bavi tzv. outdoor cleaining opremom, primarno čistilicama, čime je nastao Kärcher Municipal.

- Razlog našeg preuzimanja je značajna razlika u strategiji prodaje i portfelja između Kärchera i Max Holdera koja je postala očita tijekom prošle godine. Stoga smo odlučili da je za budućnost vozila Muvo najbolje da nastavi svoj razvoj van mreže Kärchera – kaže Franičević.

Dodaje da ta promjena nema nekakav osobit utjecaj na njihove kupce u Hrvatskoj i regiji, budući da se proizvodnja vozila Muvo nastavlja kao i do sada, također i prodaja preko Rascove regionalne direktne prodajne mreže, pod istim imenom i brandom.

- Što se tiče kupaca u ostatku svijeta, kratkoročno će za većinu jedina promjena biti brand. Naime, do sad je vozilo prodavano izvan regije pod brandom Holdera, dok je novi brand Rasco. U duljem roku će biti promjena u smislu poboljšanja samog vozila i portfelja, no o njima je prerano javno govoriti. Za sada je dovoljno reći da nastavljamo s proizvodnjom i razvojem Muvo vozila i da snažno vjerujemo da će ova promjena imati pozitivan utjecaj na razinu usluge koju možemo pružiti našim kupcima – poručuje Franičević.

20. travanj 2024 05:19