Hrvatska
StoryEditor

Globalna mreža marina D-Marin širi svoju mrežu marina u Hrvatskoj

23. Lipanj 2021.
d-marin tribunj

Globalna mreža marina D-Marin grupe bogatija je za još jednu marinu - Marinu Tribunj. Riječ je o četvrtoj destinaciji u hrvatskom klasteru i 15. lokaciji u rastućem portfelju ekskluzivnih nautičkih destinacija D-Marina na Sredozemlju i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Podsjetimo, prošle je godine objavljeno kako je investicijski fond CVC Capital Partners preuzeo D- Marin u vlasništvu Dogus grupe sa sjedištem u Istanbulu.

Tada je objavljeno kako je Fond CVC VII tvrtke Capital Partners kupio je poslovanje tvrtke D-Marin u Grčkoj, Hrvatskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

- D- Marin u hrvatskoj uključuje marine koje nose oznaku D-Marin Mandalina, Dalmacija i Borik. Svi menadžerski i operativni timovi D-Marina kao uspješnog vlasnika i operatera marina nastavit će obavljati svoje dosadašnje poslove. Korištenjem CVC-ove međunarodne mreže te prethodnog bogatog iskustva u izgradnji tvrtki diljem svijeta, novi većinski dioničar namjerava stvoriti vodeću globalnu tvrtku za upravljanje premium marinama kroz organski rast i akvizicije. Spomenuti ugovor ne uključuje hotele Dogus grupe u Hrvatskoj - istaknuli su prije godinu dana iz turske grupacije.

Turski investitori su u Hrvatsku ušli  preko marine Mandaline, da bi od Zdenka Zrilića 2012. godine kupili Marinu Dalmacija u paketu s Borikom, a onda i paket dionica ACI-a, nacionalnog lanca marina kojeg su svojedobno htjeli u cijelosti preuzeti.  Lani u ožujku, Dogus je prodao svoj udjel u ACI-ju od 10,87 posto dionica.

Marina Tribunj smještena je na jadranskoj obali, u srcu Dalmacije, između D-Marin Mandaline i D-Marin Dalmacije, postojećih destinacija iz spomenute mreže. Riječ je o mirnoj boutique marini s kompletnom uslugom servisiranja i održavanja plovila, s ukupno 220 morskih i 50 suhih vezova koji će se dodati 1760 postojećih vezova, koliko ih D-Marin ima u Hrvatskoj. Uz restorane i druge sadržaje u destinaciji, gostima će u samoj marini na raspolaganju biti benzinska postaja, tehničke službe i usluge, restorani i smještajni kapaciteti.

- Raduje nas što Marina Tribunj postaje dio mreže naše grupe. Marina posjeduje sve što jednom nautičaru može zatrebati: sjajne sadržaje i izvrsnu uslugu koju osigurava iskusan tim marine, a sve to na lokaciji koja nautičarima jamči najbolje iskustvo plovidbe. Riječ je o našoj četvrtoj investiciji u hrvatski turistički sektor i vjerujemo kako će odlična cestovna i zračna povezanost omogućiti putovanja čak i u najizazovnijim vremenima, a takav pristup, uz vrhunske destinacije, kreira vrlo privlačnu ponudu za naše goste - poručio je glavni izvršni direktor D-Marin grupe Oliver Dörschuck.

Direktor Marine Tribunj Tomislav Paškvalin dodao je kako je cijeli tim oduševljne činjenicom da će postati dio D-Marin grupe.

- Visoki standard usluge naš je prioritet i zajednička misija, a mogućnost plovidbe brojnim destinacijama u Hrvatskoj izvrsna je razvojna prilika za Marinu Tribunj - zaključio je Tomislav Paškvalin.

13. travanj 2024 17:30