Hrvatska
StoryEditor

Horvat: Nećemo nikome smanjiti plaću. Roglić: Bojimo se da ćemo morati otpuštati u slučaju ‘lockdowna‘

28. Listopad 2020.
Đuro Horvatfoto Ratko Mavar

- Ma nećemo nikoga kažnjavati, htjeli smo samo upozoriti naše djelatnike da moraju biti odgovorni i uvjeren sam da će biti odgovorni. Što se tiče smještaja u našem hotelu Kralj za vrijeme eventualne izolacije, da budem jasniji, predvidjeli smo da u njemu budu naši stariji dečki koji doma nemaju nikoga, a svi oni koji imaju obitelji trebaju biti kod kuće – pojasnio je vlasnik Tehnixa Đuro Horvat jučerašnju najavu smanjivanja plaća onim radnicima koji obole od COVID-a 19.

Najavio je da će smanjiti plaću svakom oboljelom za deset posto, no Lideru je pojasnio da je riječ o jednokratnom smanjenju plaće, a ne trajnom ili višemjesečnom. Također, rekao je da nije predviđeno smanjenje plaće za one koji moraju u samoizolaciju zbog toga što su im djeca obolila od koronavirusa.

Ni vlasnik Kamgrada Dragutin Kamenski ne vjeruje da će Horvat smanjivati plaće jer ga, kaže, dobro zna, ali dodaje da ga razumije što je i na ovaj način pokušao podsjetiti da svi moramo imati odgovornost u ovakvoj situaciji. Kamgrad neće poduzeti takve mjere jer Kamenski smatra da bi bilo efikasnije utjecati na građane na način kada bi neki koji su već oboljeli od COVID-a – 19 ispričali svoje iskustvo tokom liječenja, kao što je to učinila jedna medicinska sestra prije neki dan u HTV-ovoj emisiji Dobro jutro Hrvatska.

Branko Roglić, vlasnik Orbica, kaže da nisu razmišljali o tome. Žele zadržati radnike i razine plaća, no ipak, dođe li do lockdowna, možda će određeni broj njih morati otpustiti.

- Nadam se da neće doći do lockdowna, a što se tiče mjere koju je donio Tehnix, ne mislimo da bi to bilo najbolje rješenje – rekao je Roglić.

Da ponovimo, kako nam je rekao i Horvat, usprkos najavi vjerovatno niti jednom radniku, oboli li od COVID-a 19, ipak neće biti smanjena plaća, a cilj je te najave više bio psihološke prirode, da se upozore radnici na ozbiljnost situacije i budu odgovorniji.

23. travanj 2024 11:29