Hrvatska
StoryEditor

HOTO tvrtke: Tomo Horvatinčić u zatvor, sin Krešimir nastavlja upravljati očevim biznisom

12. Srpanj 2021.
Tomo i Krešimir Horvatinčić

Tomo Horvatinčić oprostio se u utorak od prijatelja i poručio im da od srijede stanuje u Remetincu, gdje će čekati na rješenje šeste žalbe kojom traži odgodu kazne. I u proteklom razdoblju pripremao se za odlazak u zatvor, na izdržavanje kazne od četiri godine i deset mjeseci, zbog pomorske nesreće u kojoj je prije deset godina gliserom skrivio smrt dviju osoba. Unatoč žalbama odvjetnika na sudsku odluku kojom je odbijena još jedna odgoda, poduzetnik je poduzeo sve mjere da njegov biznis može funkcionirati i bez njega.

Imenovao je sina Krešimira Horvatinčića direktorom u svojim tvrtkama HOTO ZRINJEVAC, HOTO CVJETNI i HOTO ISTRA. On je ostao na direktorskim pozicijama, kao što je i dalje na čelu krovne HOTO GRUPE kao predsjednik Uprave, ali njegov je sin član Uprave od 2018., pa posao može funkcionirati bez dodatnih kadrovskih promjena.

Krešimir Horvatinčić (47) menadžer je u HOTO GRUPI od 2012., bavio se marketingom za vrijeme gradnje Shopping centra Cvjetni, a otac ga je u svoj biznis u hotelu i restoranu Babylon u Svetoj Nedelji uključio još 1993., čim je završio Ugostiteljsko-turističku školu. U međuvremenu je 2017. završio marketing i komunikacije na Visokoj poslovnoj školi Zagreb.

17. travanj 2024 06:13