Hrvatska
StoryEditor

HP: Kraj godine donosi nam rekorde u paketnom poslovanju

26. Studeni 2020.
Hrvatska pošta

Kada bi iz tržišne perspektive trebali izdvojiti ključnu riječ koja će obilježiti aktualnu godinu, bila bi to vjerojatno riječ – rekord. Specifični i izvanredni uvjeti u kojima živimo i poslujemo veći dio godine poslužili su kao raketno gorivo višegodišnjim trendovima rasta e-trgovine, čiju kulminaciju pratimo u stvarnom vremenu.

Još u proljetnim mjesecima Žuti klik, internetska trgovina Hrvatske pošte, oborio je vlastite rekorde u prodaji domaćih proizvoda iz malih OPG-ova. Preko 40 tona ličkoga krumpira prodano je u sklopu kategorije „Klikni na domaće“ i dostavljeno kupcima diljem Hrvatske, od Slavonije do otoka. Upravo je Žuti klik među prvima prepoznao važnost domaćih proizvoda iz malih obiteljskih gospodarstava te im uz pomoć svoje platforme omogućio nacionalni doseg. Proljetni trendovi i rekordi nastavili su se i preko ljeta jer su novi korisnici stekli nove navike i prepoznali dobrobiti online kupovanja.

image
Hrvatska pošta
foto

Upravo je online kupovanje ključni događaj koji će obilježiti studeni i prosinac. U prvoj polovini studenog održao se „11.11“, s pravom poznatiji kao najveći šoping-festival na svijetu. Tako je samo Alibaba, poznata kineska internetska trgovina, prodao robu vrijednu 74 milijarde dolara. Impresivne brojke sigurno će se nastaviti i s predstojećim Crnim petkom koji će se u istom mjesecu održati u (online) trgovinama diljem svijeta. Paketno poslovanje kontinuirano raste, a taj trend zahvatio je logističku industriju diljem svijeta, pa tako i Hrvatsku.

Dostavljači usluge Paket24, usluge brze dostave u ponudi Hrvatske pošte, svaki dan isporučuju milijune paketa diljem naše države. Okosnicu njihovih napora čini i najmoderniji sortirni centar u ovom dijelu Europe koji se nalazi u Velikoj Gorici. U srcu sortirnog centra je suvremeni paketni stroj za automatsko sortiranje koji u jednom satu može obraditi do 15 000 paketa mase od 100 grama do 30 kilograma. Nova tehnologija i moderni strojevi za sortiranje ključni su alat našim radnicima koji svakog dana povezuju čitavu Hrvatsku.

U bližoj budućnosti čekaju nas pozitivne promjene. U nekoliko idućih mjeseci stižu nam prvi od ukupno 300 paketomata koji će biti postavljeni u urbana i frekventna područja diljem Hrvatske. S njima će se promijeniti i proširiti mogućnosti za naše korisnike. Paketomati će korisnicima omogućiti da sami biraju kada će preuzeti svoju pošiljku, sedam dana u tjednu, od 0 do 24 sata. Božić je pred vratima, a s njim i novo, potencijalno obaranje šoping-rekorda diljem svijeta. Pripremite popis želja i naručite darove za svoje najmilije jer sve što naručite, Hrvatska pošta će i dostaviti.

19. travanj 2024 04:40