Hrvatska
StoryEditor

Hrvatska tvrtka širi svoje poslovanje na Veliku Britaniju i Irsku

20. Listopad 2020.
fintech industrija
Sales peritias planira i daljnje širenje unutar zemalja EU

Nakon prošlotjedne objave da je Sales peritias započeo poslovanje u Slovačkoj, otvorivši ured i potpisavši prve isporuke za all-in-one payment rješenja za banku ČSOB Slovakia (Československá obchodní banka, a. s.), firma nastavlja sa svojim internacionalnim aktivnostima te privlačenjem investitora za ulaganje u viziju. Od ovog tjedna poslovanje je prošireno i na ured u Velikoj Britaniji, iz kojeg će se osim britanskog pokrivati i irsko tržište, gdje se očekuje da bi upravo ova tvrtka iz Hrvatske mogla zahvatiti oko 5% tog tržišta.

„Izrazito nam je drago što smo, nakon godinu dana pripremanja tržišta, uspjeli organizirati prve narudžbe za britansko i irsko tržište. Investicija u kapital nam je pomogla da ubrazamo aktivnosti i zaokružimo tržište“, rekao je Ivan Milković, CEO Sales peritias grupe. Daljnja certifikacija usluga, internacionalizacija poslovanja kao i razvoj novih usluga (kao npr. FacePay), jedan je od strateških odrednica firme, zaključuje Milković. Informacije dostupne na poveznici: www.soeasypayments.com/

Poznato je da je prva individualna investicija, zaključena u kolovozu 2020. godine, u ovu hrvatsku FinTech tvrtku, upravo došla iz Silicijske doline. Investor je prepoznao viziju i strategiju i uložio sredstva u kapital firme, a sredstva su uložena za otvaranje novih tržišta. Buduće investicije, poput ove, bit će temelj za širenje na tržišta Španjolske, Francuske, Njemačke, Češke i Slovenije. U razdoblju rasta neizvjesnosti oko krize uzrokovane virusom Covid-19, tržište se sve više otvara novim i modernijim rješenjima u plaćanju putem kartica i/ili mobilnih uređaja, a beskontaktno plaćanje (eng. contactless payment) tvrtke Sales peritias jest svakako jedna od tih rješenja. Time Sales peritias, koji je osnovan 2015. godine, nastavlja s razvojem tržišta Hrvatske, ali i tržišta Europske unije, te je kao takav prvi hrvatski FinTech koji ima vlastiti hardware, software i platno rješenje, kao „all-in-one solution“.

20. travanj 2024 00:02