Hrvatska
StoryEditor

HUP, HGK i HBOR na sastanku kod Zdravka Marića. Tema - mjere za gospodarstvo i financije

11. Ožujak 2020.
Zdravko Marić

U Ministarstvu financija održat će se sastanak s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske banke za razvitak na kojemu će se raspravljati o mjerama za suzbijanje utjecaja koronavirusa na gospodarstvo i financije. Sastanak počinje u 11 sati u sjedištu Ministarstva financija u Katančićevoj ulici 5. 

Uz potpredsjednika Vlade i ministra financija Zdravka Marića, sudjelovat će potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar turizma Gari Cappelli, ministar gospodarstva Darko Horvat i ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović te čelnici HUP-a, HGK-a i HBOR-a.

Istodobno, ministrica poljoprivrede Marija Vučković izjavila je u srijedu, uoči sastanka užeg kabineta Vlade, da su počeli "određeni problemi" u izvozu poljoprivrednih proizvoda zbog utjecaja koronavirusa.

Upitana utječu li mjere opreza uveden zbog širenja koronavirusa na izvoz poljoprivrednih proizvoda, ministrica je kazala da su, "što se tiče izvoza iz Hrvatske, počeli određeni problemi u nekim podsektorima". Kazala  je da su prošlog tjedna počeli problemi s izvozom junetine, a da su ovaj tjedan mogući problemi s izvozom ribe. 

"Radit ćemo na mjerama o kojima ćemo razgovarati na razini Vlade", poručila je ministrica Vučković. 

20. travanj 2024 14:00