Hrvatska
StoryEditor

Individualni pristup najbrži je i najkvalitetniji način učenja stranog jezika

13. Veljača 2020.
Prvi korak u kvalitetnom ovladavanju stranim jezikom odabir je škole i programa po kojem ćete učiti i uspješno svladati jezik

Potreba za komunikacijom s ljudima iz cijelog svijeta veća je nego ikada. Dobro poznavanje i korištenje barem jednog jezika postalo je standard i neophodan alat u svakodnevnom životu. S druge strane ubrzani ritam života ostavlja sve manje slobodnog vremena za učenje i usavršavanje. Ponuda raznih programa za učenje stranih jezika nepregledna je, ali ključno je hoće li vam odabrana škola ili program uistinu i donijeti rezultate u učenju.

Ugodna i kreativna nastava

Zato je najvažnija odluka i prvi korak u kvalitetnom ovladavanju stranim jezikom odabir škole i programa po kojem ćete učiti jer je to ključ uspješnog savladavanja jezika. Upravo je ideja o realnom i kvalitetnom rezultatu temeljni pokretač u školi stranih jezika Boutique lingua. Osnivačica škole prof. Gorana Rajčić, dugogodišnja profesorica i prevoditeljica talijanskog jezika, osmislila je program koji će polaznicima prije svega donijeti konkretan rezultat: znanje koje će moći upotrijebiti u stvarnom životu i bilo kojoj situaciji. U svojoj se karijeri susretala s mnogim ljudima koji su bili uvjereni da ne mogu naučiti strani jezik. ‘Nisam za to talentiran‘, bio je najčešći odgovor na pitanje koji strani jezik govore.

– Ne postoji osoba koja ne može naučiti neki strani jezik. Temelj ljudske komunikacije upravo je govor, a svaki jezik je baš to. Razlika je u njihovom razvoju i pravilima, ali u osnovi riječ je o jednom komunikacijskom alatu i zato ne postoji osoba koja ne može naučiti barem služiti se nekim drugim jezikom osim materinjeg – kaže prof. Rajčić.

Najvažnije je pronaći pravi pristup i osmisliti nastavu jezika tako da odgovara svakom pojedincu. Boutique lingua svoj program temelji na individualiziranom pristupu. Osnovna postavka programa temelji se na činjenici da individualni pristup učenju ili usavršavanju stranog jezika omogućuje stvaranje posebne veze i razumijevanja između predavača i polaznika. Stvara se odnos uzajamnog povjerenja u kojem predavač postaje vodič, a polaznik aktivno i samostalno savladava željene jezične konstrukcije.

Nastava postaje ugodno i kreativno druženje. Kako bi se ostvario željeni cilj program je osmišljen u specifičnoj formi: definiraju se želje i ciljevi polaznika kako bi se uskladili s programom i formirali željeni oblik nastave. Nastavni moduli formiraju se kroz zanimljive teme i potpuno su prilagođeni individualnom polazniku ili manjoj grupi. Izražena je fleksibilnost u prezentiranju novih gramatičkih i jezičnih cjelina s obzirom na afinitete i mogućnosti polaznika. Nudi se individualna nastava. Grupnu nastavu odlikuje individualni pristup (grupe su od dva do pet polaznika).

Za poslovne korisnike

Osim tečajeva za pojedince, odrasle ili djecu, kao poseban program osmišljena je nastava stranih jezika i ostale jezične usluge za poslovne korisnike. Korporativni tečajevi specifičan su oblik nastave u kojem je potrebno voditi računa o vremenskim mogućnostima klijenta kao i o specifičnostima struke poduzeća te interesa koji se žele postići unapređenjem jezika zaposlenika. Osim individualne i grupne nastave prilagođene tematici poslovnih korisnika, Boutique lingua svojim poslovnim polaznicima nudi i posebno osmišljene jezične usluge koje izlaze iz okvira uobičajenoga nastavnog procesa.

–​ Boutique lingua je mjesto gdje je učenje kreativno otkrivanje novog svijeta koji se krije iza nerazumljivih šifri stranog jezika. Trenutak kada strani jezik počinjemo razumjeti prekrasan je. Otvara se jedan sasvim novi svijet ljudi, kultura, običaja i mogućnosti. Upravo taj osjećaj želimo prenijeti našim polaznicima i ponuditi im uvjete u kojima će strani jezik naučiti na sebi najbliži način. Učimo, družimo se i neprestano krojimo nove načine učenja jer smo sigurni da nema antitalenata za strane jezike, samo je potrebno naći pravi način i mjeru kako bi s veseljem i ljubavlju otkrili neki novi svijet! –​ poručuje prof. Gorana Rajčić. 

Izreži ili fotkaj i ostvari 30% posto popusta

Škola stranih jezika Boutique lingua daje 30 posto popusta na tečajave engleskog, francuskog i njemačkog jezika svakome tko izreže ili snimi ovaj vaučer.
Za više informacija o jezicima, nastavi, upisima i pogodnostima obratite se na:
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Mobitel: 098 428 530
Ili jednim klikom pogledajte na Facebook stranici: https://www.facebook.com/boutiquelingua/, facebook.com/boutiquelingua/
www.boutiquelingua.com

19. travanj 2024 01:56