Hrvatska
StoryEditor

Infinum i Porsche Digital zajedno osnovali novu tvrtku, uložit će 10 milijuna eura

08. Rujan 2020.
Predstavljanje tvrtke Porsche digital

Vodeća hrvatska tvrtka za dizajn i razvoj softvera Infinum i Porsche Digital, podružnica njemačkog proizvođača sportskih automobila Porschea, pokreću novu kompaniju u Hrvatskoj koja će se zvati Porsche Digital Croatia, objavili su danas na konferenciji za tisak Tomislav Car, glavni izvršni direktor Infinuma, i Stefan Zerweck, izvršni direktor Porsche Digitala. Obje tvrtke imaju jednake vlasničke udjele u novoj tvrtki u čiji će razvoj uložiti 10 milijuna eura. Porsche Digital Croatia s radom počinje krajem rujna ove godine u Zagrebu i u iduće tri godine planira zaposliti 100 stručnjaka koji će raditi na dizajnu i razvoju softvera, umjetnoj inteligenciji i strojnom učenju, razvijajući proizvode i usluge koji unapređuju digitalni ekosustav.

Predstavljajući Infinum Car je izjavio: - Iza nas je 15 godina iskustva u kreiranju digitalnih proizvoda i usluga na velikim projektima i veselimo se prilici da s Porscheom oblikujemo digitalnu budućnost. Tržište automobilske industrije progresivno se prilagođava novim tehnologijama i poslovnim modelima pa će oni koji danas izazivaju promjene dugoročno oblikovati digitalno tržište.

Inženjeri Porsche Digital Croatia će u multidisciplinarnim timovima razvijati široku paletu proizvoda od kojih će neki biti orijentirani na poboljšanje procesa i kvalitete unutar Porschea, odnosno VW grupacije, dok će dio biti orijentiran prema krajnjim kupcima i poboljšanju njihova korisničkog iskustva.

- Aktivno istražujemo sve mogućnosti digitalizacije i zato nam je potrebna internacionalna mreža u kojoj će timovi dijeliti znanje i inspirirati jedni druge. Otvaranje tvrtke u vlasništvu Infinuma i Porschea strateški je pothvat za širenje globalnog inovacijskog ekosustava, uz Infinum kao snažnog partnera, izjavio je Zerweck te istaknuo da je Infinum ono što su u Porsche Digitalu tražili - lokalno nagrađivani poslodavac koji radi na velikim i kompleksnim projektima za globalne klijente i ulaže u edukaciju i zadovoljstvo zaposlenika.

Zagreb i Hrvatska kroz ovu su uradnju prepoznati kao odlična prilika za privlačenje talenta u području tehnologije i inovacija s obzirom na postojeću snažnu tehnološku zajednicu, kredibilne fakultete i stručne talente, a Porsche Digital Croatia dodatno će ojačati taj ugled u autoindustriji.

19. travanj 2024 04:06