Hrvatska
StoryEditor

Infobip: Evo zašto smo potrošili 300 milijuna dolara za OpenMarket

11. Studeni 2020.
Silvio Kutić
- Dijelimo zajedničku viziju i vrijednosti. Pred nama je uzbudljivo vrijeme te opet možemo reći ono što uvijek ponavljamo – we are just starting - rekao je Kutić.

Infobip, vodeća IT kompanija u Hrvatskoj i regiji, sklopio je kupoprodajni ugovor s američkom IT kompanijom Amdocs (NasdaqGS: DOX) o preuzimanju tvrtke OpenMarket, vodećeg B2B pružatelja rješenja za razmjenu mobilnih poruka, za bruto iznos u gotovini od približno 300 milijuna američkih dolara. Zaključenje transakcije očekuje se nakon zaprimanja uobičajenih regulatornih odobrenja.

Ova transakcija dolazi samo manje od tri mjeseca nakon značajnog investicijskog ulaganja i strateškog partnerstva s društvom One Equity Partners u Infobip, ujedno prvog vanjskog financijskog ulaganja u vodnjansku IT kompaniju. OEP, sa svojom dugom i uspješnom poviješću ostvarivanja partnerstava s osnivačima tvrtki najviše kvalitete, najbrže rastućim globalnim telekomima te softverskim tvrtkama, blisko je surađivao s Infobipom po pitanju pronalaženja i izvršenja ove transformativne transakcije.

Ovim su preuzimanjem na jednome mjestu okupljene dvije vrhunske kompanije s ciljem stvaranja globalnog lidera u području cloud komunikacija sa zajedničkim run rate prihodom većim od milijarde američkih dolara. Ova transakcija ostavlja značajan trag ujedinjujući značajnu prisutnost OpenMarketa u SAD-u te Infobipa u ostalim dijelovima svijeta, što će omogućiti mjesečno više od 14 milijardi korisničkih interakcija kroz niz komunikacijskih kanala, a sve to u više od 190 zemalja.

- Ova transakcija predstavlja značajan iskorak na našem putu prema eksponencijalnom rastu. Zajedno, Infobip i OpenMarket broje više od deset tisuća poslovnih korisnika, što uključuje mnoge najistaknutije svjetske kompanije. Bit ćemo u mogućnosti bolje zadovoljiti potrebe korisnika u svakom dijelu svijeta s najboljom direktnom povezanosti, s više od 650 telekom operatora, te vrhunskim, zajedničkim portfeljem cloud komunikacijskih rješenja te SaaS ponudom - poručio je Silvio Kutić, izvršni direktor Infobipa i dodao da mu je drago mi je što će OpenMarketov tim, koji je izgradio veliki i brzorastući biznis, postati dio Infobip obitelji.

- Dijelimo zajedničku viziju i vrijednosti. Pred nama je uzbudljivo vrijeme te opet možemo reći ono što uvijek ponavljamo – we are just starting - rekao je Kutić. 

- Uzbuđeni smo što udružujemo snage s Infobipovim timom kako bismo ponudili dodatne vrijednosti našim korisnicima tijekom ovog uzbudljivog vremena za kompaniju. Želio bih zahvaliti Amdocsu na dugogodišnjoj podršci i prepoznavanju izvanrednog potencijala ove strateške kombinacije - izjavio je Jonathan Morgan, CEO OpenMarketa.

OpenMarket vodeći je pružatelj „mobile engagement“ rješenja koji pomaže najvećim svjetskim tvrtkama u provedbi njihove skalabilne A2P (Application-to-Person) SMS, MMS i RCS korisničke komunikacije. OpenMarket već dugo ima vodeću ulogu i pionir je na tržištu SAD-a. Može se pohvaliti reputacijom vrhunskog brenda i najistaknutijim klijentima te je poznat po visokoj kvaliteti svoje usluge i izuzetnoj podršci bazi korisnika.

18. travanj 2024 20:51