Hrvatska
StoryEditor

INFOBIP: Zagrebački kampus trebao bi biti sagrađen do kraja godine

22. Kolovoz 2020.
Alpha Centauri – kako će izgledati Infobipov kampus u Zagrebu
Nastavlja se zapošljavanje na svim ključnim pozicijama, što će pomoći daljnjem rastu tvrtke u Hrvatskoj i svijetu. Ove godine planovi rasta financijskih pokazatelja i zapošljavanja veći su nego lani

Prvi hrvatski jednorog Infobip broji sitno do završetka grubih radova na kampusu Alpha Centauri, koji prema uzoru na one iz Silicijske doline gradi između poslovnih zgrada Microsofta i DHL-a u zagrebačkoj Svetoj Klari.

– Gradnja napreduje planiranim tempom i pod kontrolom je. Završetak grubih građevinskih radova očekujemo potkraj rujna. Ako ne bude teškoća, završetak gradnje kampusa očekujemo potkraj ove godine – preciziraju iz IT tvrtke Silvija i Roberta Kutića te Izabela Jelenića, koja je prošlog mjeseca u jeku korone prikupila više od 200 milijuna dolara, što je najveće europsko softversko ulaganje serije A financiranja u posljednjih nekoliko godina.

Zagrebački kampus koji nosi naziv nama najbližeg Sunčeva sustava i u koji vodnjanski div ulaže 120 milijuna kuna obuhvaćat će 20 tisuća četvornih metara zemljišta, a moderna sedmerokatnica protezat će se na gotovo 12 tisuća i uz poslovni prostor obuhvaćat će i 27 smještajnih jedinica za Infobipove zaposlenike iz cijeloga svijeta.

–​ Kampus će biti kapaciteta za 650 zaposlenika i omogućit će im najbolje uvjete za rad u najmodernijem okružju. Poluotvoreni uredi sadržavat će fiksna i roaming radna mjesta, klasične sobe za sastanke, kao i prostorije za prezentacije i brainstorming sastanke između SCRUM timova. Na četvrtoj etaži nalazit će se javni prostori, među kojima i menza za zaposlenike te dvorana za predavanja, a najvećim će se dijelom rasprostirati krovna terasa, na više od tisuću kvadratnih metara – opisuju iz Infobipa projekt koji potpisuju arhitekti studija za arhitekturu i urbanizam 3LHD, a za čije je unutarnje uređenje zadužena Fabrika.

Gradnja kampusa u Zagrebu i Vodnjanu te drugih ureda, primjerice u Rijeci ili Splitu, u skladu je s planovima i projekcijama rasta i zapošljavanja.

– Nastavljamo zapošljavati na svim ključnim pozicijama, što će pomoći tvrtki u njezinom daljnjem rastu, kako u Hrvatskoj tako i u uredima diljem svijeta. Ove godine planovi su još veći nego protekle godine, bilo što se tiče rasta financijskih pokazatelja poslovanja bilo zapošljavanja – potvrđuju iz Infobipa te dodaju da su u velikoj ekspanziji. To potvrđuje lansiranje novih vlastitih proizvoda, investicija i partnerstvo s društvom One Equity Partners, kao i dolazak brojnih pojačanja ove godine na istaknute pozicije u kompaniji, uz IPO kao strateški cilj. 

25. travanj 2024 16:11