Hrvatska
StoryEditor

Institut IGH i Bina-Istra potpisali ugovor u vrijednosti više od 3.9 milijuna kuna

17. Kolovoz 2021.

Institut IGH, d.d. i BINA – ISTRA d.d. potpisali su u ponedjeljak ugovor ukupne vrijednosti 3.903.382,50 kuna (PDV nije uključen u cijenu), navodi se u priopćenju.

Predmet ugovora su projektantski poslovi izrade projektne dokumentacije i provedba upravnih postupaka za Pod-fazu 2B2-3 dopune na puni profil istarskog ipsilona – A9 – novi objekti vijadukt Limska Draga i most Mirna u cilju dopune na puni profil dionica na kojima se ovi objekti nalaze, odnosno Kanfanar-Medaki i Nova Vas – Višnjan.

Institut IGH kao projektant će sve projekte izvršiti u roku od 300 kalendarskih dana od dana izdavanja naloga za početak projektiranja, dok rok za ishođenje svih građevinskih dozvola iznosi 65 kalendarskih dana, odnosno u ukupnom roku od 365 kalendarskih dana.

Institut IGH vodeća je hrvatska građevinska tvrtka za inženjerske usluge, nadzor, projektiranje i vođenje projekata, laboratorijske usluge te izrade studija u raznim građevinskim projektima. Djeluju na području južne i jugoistočne Europe, a u svibnju ove godine najavili su širenje na Bliski istok i Sjevernu Afriku uz potporu Hrvatske gospodarske komore.

U Hrvatskoj su sudjelovali u gotovo svim većim infrastrukturnim projektima. Na projektu izgradnje autoceste Istarski ipsilon – A8, dionica Rogovići – Lupoglav, IGH je angažiran za kontrolna ispitivanja, ukupne duljine otprilike 27 kilometara.

Kako navode iz IGH, trasa je podijeljena u pet poddionica. Izvodi se 42 inženjerske građevine od čega 11 podvožnjaka, tri nadvožnjaka, 11 vijadukata, osam potpornih zidova, tri mosta, dva propusta, tri putna prolaza i jedna pilotska stijena. Ukupna vrijednost investicije je 160 milijuna eura.

20. travanj 2024 04:56