Hrvatska
StoryEditor

ANKETA: Istraživanje strateške agilnosti poduzeća u Hrvatskoj

18. Lipanj 2021.
foto Shutterstock

Konzultantska tvrtka Best Advisory, Lider i Udruga Glas poduzetnika udružili su se sa zajedničkim ciljem istraživanja razine strateške agilnosti hrvatskih poduzeća putem elektroničke ankete. 

Strateška agilnost je sposobnost organizacije na vrijeme uočiti promjene u poslovanju i okruženju kako bi se zaštitila od opasnosti koje one donose i iskoristila prilike koje one pružaju. Ona je u suvremenom poslovnom svijetu potrebna kako bi organizacija ostala konkurentna, prepoznavanjem i iskorištavanjem prilika, kao i pravovremenom identifikacijom potencijalnih prijetnji te ublažavanjem ili sprječavanjem njihove realizacije. Razvoj strateške agilnosti organizacije daje liderima sposobnost prepoznati tržišne promjene koje bi mogle biti dobre ili loše za poslovanje, te brzo implementirati inovativne ideje. 

Osim dobivanja uvida u različite perspektive hrvatskih poduzetnika te usporedbe s europskim i svjetskim poduzećima, cilj ankete je i uz pomoć dobivenih podataka iznijeti ključne zaključke te prijedloge pomoći i poboljšanja.  Istraživanje se temelji na proučavanju odgovora koji su povezani sa sljedećim segmentima poslovanja: poimanje digitalne disrupcije, tržišta i konkurencije, inovacija i poslovnog modela, istraživanje o zaposlenicima i organizacijskoj kulturi, poslovnim procesima i organizacijskoj strukturi te tehnologiji.

Provođenje ankete je u tijeku te će trajati do 30. lipnja. Svi voditelji organizacija u Hrvatskoj su pozvani dati svoj doprinos, što mogu učiniti na ovoj poveznici - https://bit.ly/3vzKH3P . Podaci će biti korišteni isključivo u svrhu provedbe ovog anketnog istraživanja i sastavljanja izvještaja na temelju istih. Rezultate istraživanja planiramo objaviti tijekom srpnja ove godine, a svi sudionici imaju prilike sudjelovati u besplatnoj edukaciji o strateškoj agilnosti koju će održati stručnjaci za stratešku agilnost iz Best Advisory-ja.

20. travanj 2024 20:07