Hrvatska
StoryEditor

Izračunajte koliko je vaša tvrtka izložena riziku od bankrota

08. Siječanj 2020.
Concept of nerd with financial businessman with calculatorfoto Getty Images/istockphoto
Piše:
piše Goran Litvan
[email protected]

U jučerašnjem tekstu naveli smo deset ključnih uzroka propadanja hrvatskih tvrtki (osim države koja je, ipak, glavni uzrok). No, dijagnosticiranje smrtonosne bolesti i nije neka utjeha. Zato naš sugovornik, konzultant Nikola Nikšić, spominje relativno rijetko primjenjivani model kojim se prognozira stupanj opasnosti od gubitka poslovne sposobnosti u budućnosti.

Riječ je o Argentijevu modelu, koji mjeri stupanj opasnosti na temelju mjerenja nedostataka, pogrešaka i simptoma. Imajući na umu strukturu i obilježja hrvatskoga gospodarstva i poduzetničkih organizacija, Nikšić zaključuje da bi bilo dobro češće se koristiti njime.

Vjerujemo da će svaki poduzetnik s pozornošću ispuniti Argentijev 'kviz' koji, doduše, pobjedniku neće donijeti milijun kuna, ali može ga na vrijeme spasiti od poslovnog poraza. 'Skinite ' tablicu i računajte (U gornjem desnom kutu je link download). 

Kompletno istraživanje o stečajevima u Hrvatskoj možete pročitati u novom Lideru – u tiskanom izdanju ili digitalno. Od sutra na webu objavljujemo kronologiju propasti – najveće stečajeve u 2019.

19. travanj 2024 03:31