Hrvatska
StoryEditor

Izraelska tvrtka WhiteSource preuzela hrvatski DefenseCode

17. Veljača 2022.
Leon Juranić

Izraelska tvrtka WhiteSource akvizirala je hrvatski DefenseCode, tvrtku koju je osnovao i vodio Leon Juranić, a kojoj se nešto kasnije kao investitor pridružio i Lucijan Carić. Tvrtku DefenseCode osnovao je Juranić 2015. godine, poznat kao vrhunski stručnjak na području informacijske sigurnosti, posebno zaštite aplikacija i njihovog izvornog koda.

U priopćenju koje je objavila izraelska tvrtka stoji kako se WhiteSource, lider u području aplikacijske sigurnosti, širi prema tvrtkama za sigurnost prilagođenog koda i dostupnost rješenja za testiranje statičke sigurnosti aplikacija (SAST). A kako bi ubrzali tu tranziciju akviziran je upravo Juranićev DefenseCode kao i još jedna njemačka tvrtka Xanitizer.

-  Koristili smo DefenseCodeove SAST tehnologije posljednjih nekoliko godina kao dio našeg portfelja sigurnosnih usluga aplikacija kako bismo zaštitili naše klijente od napada. Fleksibilnost, jednostavnost korištenja, velika brzina i široka jezična podrška pomogli su nam da naše usluge učinkovito isporučimo u stotinama razvojnih okruženja – rekao je  Martin Eiszner, CTO tvrtke SEC Consult, Atos.

I Xanitizer i DefenseCode spojeni su u WhiteSourceovu novu inženjersku organizaciju SAST koja je usredotočena na otkrivanje ranjivosti prilagođenog koda, određivanje prioriteta i automatizirano uklanjanje kako bi se razvojnim programerima omogućilo da brzo i jednostavno identificiraju i poprave čak i najznačajnije softverske rizike.

-  Naš cilj s DefenseCodeom uvijek je bio pružiti najbolje SAST rješenje tj. najbolje rješenje za sigurnosnu analizu izvornoga koda aplikacija, rješenje koje daje točne, relevantne i upotrebljive rezultate. Uzbuđeni smo što ćemo se pridružiti WhiteSourceu i timu iz Xanitizera kako bismo isporučili SAST ponudu sljedeće generacije  - rekao je Juranić u priopćenju.

Povodom akvizicije Juranić se oglasio na svom FB gdje je rekao kako će se ključni ljudi DefenseCode tima nakon akvizicije priključiti White Source-u te će i dalje nastaviti razvijati vrhunska sigurnosna rješenja, samo sada s uigranom i velikom mašinerijom koju pruža jedna svjetski poznata i renomirana firma kao što je WhiteSource.

01. svibanj 2024 04:40