Hrvatska
StoryEditor

JGL: Rast segmenta B2B smanjio izloženost volatilnosti rublja

25. Listopad 2020.
proizvodna linija u JGL-u
Prodaja Aqua Marisa, JGL-ove izvozne zvijezde, u prvih je devet mjeseci ove godine porasla za 14 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a Vizola S za čak 50 posto

Zahvaljujući brzoj prilagodbi novim tržišnim zahtjevima JGL ​unatoč pandemiji ​nastavlja s dvoznamenkastim brojevima rasta prodaje svojih brendova.

Među izvoznim zvijezdama i dalje je Aqua Maris, čija je prodaja u prvih devet mjeseci rasla po stopi od 14 posto u odnosu isto lanjsko razdoblje. O toga je čak 96 posto prihoda ostvareno na stranim tržištima. Drugi JGL-ov brend, Vizol S, raste čak 50 posto, uz povećan udjel prihoda koje ostvaruje na inozemnim tržištima – s 57 posto u prošloj godini na 71 posto u prva tri ovogodišnja kvartala.

Ova je godina u JGL-u obilježena i znatnim rastom segmenta B2B kojim tvrtka sve više kompenzira izloženost volatilnosti rublja na najjačem, ruskom tržištu.

– Riječ je o sjajnim rezultatima unatoč velikoj tržišnoj neizvjesnosti, otežanom pristupu zdravstvenom sustavu i teškoj makroekonomskoj situaciji koja je jako otežala naplatu potraživanja od HZZO-a. No JGL i dalje zapošljava i nastavlja ulagati – istaknuo je za Lider glavni izvršni direktor kompanije Mislav Vučić.

Ove godine obilježava se i trideseti rođendan sada već kultne 'Dječje masti JGL' s kojom se susreo svaki četvrti stanovnik Hrvatske u najranijoj dobi, a koja danas zauzima više od pola hrvatskog tržišta za njegu dječje kože. Upravo je ta mast obilježila početke JGL-a, koji je počeo raditi u skromnim uvjetima, pripremanjem dječje masti u miješalici za sladoled, a danas je jedna od najuspješnijih hrvatskih kompanija i jedan od najvećih izvoznika. 

25. travanj 2024 22:40