Hrvatska
StoryEditor

KIKLOP FILM: Vjerovnik iz Samobora spriječio skraćeni stečaj

20. Lipanj 2021.

Valentin Jakovac imenovan je za privremenog stečajnog upravitelja Kiklop filma. Tvrtka u vlasništvu Antuna i Andrije Vrdoljaka bila je producent filma i serije 'General', koji su neslavno završili i u kinima i na televiziji. Projekt je bio vrlo ambiciozan: HRT je uložio 9,6 milijuna kuna, HAVC 4,2 milijuna, Grad Zagreb 1,8 milijuna, HEP 600 tisuća kuna… Ministarstvo obrane zatajilo je koliki je trošak sudjelovanja vojske.

Unatoč velikim ulaganjima ostali su repovi u obliku neplaćanja honorara i drugih usluga dobavljačima. Blokada računa 'teška' je 3,5 milijuna kuna. Budući da Kiklop nema zaposlenih, krenulo se prema skraćenom stečaju u kojem bi se jednostavno otpisala sva potraživanja i tvrtka likvidirala. Tomu u prilog išla je i izjava direktora Andrije Vrdoljaka da tvrtka nema nikakvu imovinu.

No javio se vjerovnik, GripFilm iz Samobora u vlasništvu Josipa Siladija i Branka Vulića, sa 412 tisuća kuna potraživanja. Uplatio je propisani polog od 5000 kuna i predložio uvid u cjelokupnu dužnikovu dokumentaciju. Zato je Jakovcu naloženo da pročešlja knjige i kompletnu dokumentaciju kako bi se moglo procijeniti postoji li imovina koja bi mogla pokriti troškove stečaja.

Tvrtke Vrdoljakovih koje su producirale 'Generala' i serije o Titu prikupile su bar 17 tužbi 'teških' više od 1,6 milijuna kuna.

18. travanj 2024 21:44