Hrvatska
StoryEditor

Liderov prilog Brendovi otkriva bez kojih brendova ne možete, kako svrha opravdava reklamu, što je infodemija...

28. Svibanj 2020.
Liderov prilog Brendovi

U posebnom Liderovom prilogu Brendovi možete saznati sve o brendovima za povijest i onima bez kojih ne možete zamisliti život. Osim toga otkrivamo pluseve i minuseve rada od kuće, kako izgledaju krizni dijalozi, što je važnije od zarade, zašto je bolje biti mikroutjecajnik nego megazvijezda i još mnogo zanimljivih tema. 

U doba izolacije i karantene s primjerene smo distance istražili iskustva korisnika i potrošača i sada znamo s kojim bi brendovima, da baš moraju izabrati samo njih deset, proveli ostatak života. U povijesne anale mogli bismo taku unijeti da nam je, uprosječno, tehnologija važna samo malo manje od hrane. Alkohol i sredstva za čišćenje pak nisu osobito željeni partneri kojima bismo ostali vjerni dovijeka. Bez čega Hrvati ne mogu saznala je Sandra Babić.

Prije nego što je objavila pandemiju koronavirusa, Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je infodemiju, epidemiju informacija. Neke je ljude, a i brendove, poplava vrijednih, ali i lažnih sadržaja, navela na pogrešan put. U promidžbenom kaosu koji je zbog postojanja virtualnih komunikacijskih kanala zagadio svijet tobožnjim marketingom teško je razlikovati istinu od laži. Kako se ipak ne izgubiti u tom vrtlogu otkriva Kata Pranić.

Tog jutra kad se Zagreb tresao i kad su stanovnici zagrebačke Kajzerice izjurili van, lokalna pekarnica Kajzerica nudila je ljudima, koji u tim trenucima nisu ni pomišljali ponijeti nešto hrane sa sobom, besplatno svoje proizvode. Ta je pekarnica već mnogo godina lokalni brend, posluje dobro, upravo je u vrijeme korone proširila prostor nudeći nove proizvode i, što bi se reklo, na muci se poznaju junaci. O tome kako se brendovi stvaraju društvenim aktivizmom, jer moraš nešto dati da bi i dobio, pročitajte u tekstu o Edisa Felića.

Za rezliku od marketinških aktivnosti za koje se smatra da im je jedini krajnji cilj prodaja, svrhoviti marketing (purpose-driven marketing) namjera je brenda da ostvari neku svrhu koja će naposljetku donijeti drugu vrstu vrijednosti, promjenu nabolje. S takvim smislom ima sve više poklonika. Kako svrha opravdava reklamu saznala je Ksenija Puškarić.

19. travanj 2024 10:57