Hrvatska
StoryEditor

Londonska burza priznanjem The Future Shapers nagradila tvrtku Tokić 

10. Prosinac 2019.
Ivan Gadže

Londonska burza nagradila je tvrtku Tokić, vodećeg hrvatskog trgovca autodijelovima, priznanjem The Future Shapers, kao jednu od 50 organizacija koje 'oblikuju budućnost zahvaljujući svojim transformacijskim inovacijama i međunarodnoj ekspanziji'. Razlog priznanja su, kako poručuju iz Tokića, snažni inovativni procesi i najviši svjetski standardi implementirani u njihovo svakodnevno poslovanje. Zahvaljujući njima tvrtka je, navode, u zapanjujuće kratkom vremenu doživjela ozbiljnu transformaciju - u dvije godine ostvarila povećanje prihoda za 48 posto i povećala broj zaposlenih za 45 posto, što je zahtijevalo i zaokret u internoj strukturi.

Inače Tokić je, kao jedna od 320 europskih tvrtki, dvije godine sudjelovala u strogo strukturiranom ELITE Programu Londonske burze, a nedavno je proglašena i jednim od 50 Future Shapersa, kompanija koje stvaraju promjene na tržištu, inovacijom transformiraju industriju, postižući zavidne poslovne rezultate te financijski rast.

- Digitalna era u kojoj živimo omogućila nam je da se otvorimo inovacijama i u proizvodima i u poslovnim procesima. U Tokiću smo bili dovoljno entuzijastični oko našeg core businessa i dovoljno radoznali da vidimo što se sve može s tehnologijom u onome što volimo i znamo raditi. Okupili smo tim iskusnih i vrhunskih ljudi na svim razinama, oni su danas nositelj našeg poslovanja i jedan od ključnih kotačića za biti u elitnom društvu Future Shapersa - rekao je predsjednik uprave Tokića Ivan Gadže.

On dodaje da su promjene bile izazovne, posebice implementacija nove strukture upravljanja ljudima i procesima, ali i jednako važan stalni kontakt s kupcima na terenu i osluškivanje kako oni dišu s tehnologijama, kakve usluge i servise oni očekuju, kako im Tokić može riješiti probleme u digitalnoj eri.

Tokić je danas vodeća hrvatska tvrtka posvećena inovativnim tehnologijama u industriji auto dijelova, najveći prodajni lanac autodijelova u RH i ovlašteni uvoznik i distributer preko 230 najpoznatijih svjetskih proizvođača dijelova za sve vrste osobnih, lakih teretnih i teretnih vozila. Kroz 30 godina postojanja, tvrtka je od obiteljskog poduzeća izrasla u regionalnog lidera, a svojim logističko-distributivnim centrom u Sesvetama konkurira vodećim europskim kompanijama u automobilskoj industriji.

25. travanj 2024 19:45