Hrvatska
StoryEditor

Marija Zuber: Pitanje je jesu li mjere ministra Marića dovoljne

17. Ožujak 2020.
Mjere za pomoć gospodarstvu

Ministar financija Zdravko Marić je kao mjere za pomoć gospodarstvu najavio odgodu plaćanja poreza na dohodak, na dobit i doprinosa minimalno tri mjeseca, uz mogućnost dodatnih tri mjeseca, te mogućnost odgode plaćanja kredita. Riječ je o mjerama u prvom koraku koje mogu pomoći, poslužiti poduzetnicima za očuvanje radnih mjesta i isplatu plaća, rekao je Marić novinarima ispred Banskih dvora, a nakon sastanka s predstavnicima poduzetnika i sindikata. 

Liderova savjetnica Marija Zuber mjere ministra Marića komentira kao mjeru koja sigurno olakšava trenutnu poziciju poslodavcima i poduzetnicima, samo je pitanje je li to dovoljno.

- Država je trebala uvesti moratorij na otkaze uzrokovane posljedicama epidemije i za te radnike preuzeti obvezu isplate novčane naknade. Trebalo je u radno pravo uvesti institut čekanja ili nešto slično, s ozakonjenim pravom na neku svotu naknade na teret države, tako da radniku teče mirovinski staž, a da poslodavac ne plaća doprinose, naravno u ograničenom razdoblju, rekla je Zuber. 

16. travanj 2024 02:09