Hrvatska
StoryEditor

Mario Čelan podnio ostavku na mjesto direktora Razvojne agencije SIMORA

08. Veljača 2022.
Mario Čelan

– Danas, 8. veljače 2022. podnosim ostavku na mjesto direktora razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije i mjesto ravnatelja Javne ustanove Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije – objavio je Mario Čelan, sada već bivši direktor Razvojne agencije SIMORA, na svom Facebook profilu.

Na čelu SIMORA-e bio je od 2014. godine te je od tada radio na mnogim projektima, pri čemu je javnosti najpoznatiji po projektu razvoja gaming sektora u Poduzetničkom inkubatoru PISMO u Novskoj, kao i po planovima za gradnju gaming kampusa.

U podužoj objavi Čelan ističe da je 'očito u zadnje vrijeme postao jako zanimljiv svima te predmet članaka koje ste imali mogućnost pročitati', referirajući se na medijske upite i napise o sukobu interesa njegove privatne tvrtke. Naime, kako prenosi Večernji list, potencijalni sukob interesa ne predstavlja Čelanova privatna tvrtka, već to što su mu partneri bili osobe i tvrtke koje posluju sa samom Razvojnom agencijom.

– Smatram da je vrijeme i da se osobno očitujem na sve, a ne želeći dovoditi nikoga zbog svojih postupaka u neugodnu situaciju podnosim ostavku na mjesta direktora i ravnatelja te se ispričavam županu Ivanu Celjaku ako je zbog mene imao ikakvih neugodnosti, također se ispričavam i Marinu Piletiću, predsjedniku HDZ-a Novska, ako je imao neugodnih pitanja zbog mene i mog članstva u HDZ-u – objasnio je Čelan, a cijelo njegovo obrazloženje prilažemo u nastavku.

29. travanj 2024 04:51