Hrvatska
StoryEditor

Martina Dalić kupila 200 dionica Podravke

21. Svibanj 2021.
Martina Dalić

Podravka je preko Zagrebačke burze obavijestila javnost da je predsjednica Uprave Martina Dalić kupila 200 dionica koprivničke kompanije po cijeni od 604 kuna po dionici. Dalić je za ovaj paket dionica Podravke izdvojila 120,8 tisuća kuna.

U ranije objavljenom pozivu na Glavnu skupštinu Podravke, koja je zakazana za 29. lipnja, utvrđuje se da neto dobit za 2020. iznosi 193,8 milijuna kuna od čega će se 9,6 milijuna kuna rasporediti u zakonske rezerve te da se odobrava isplata dividende imateljima redovnih dionica u bruto iznosu od 9 kuna po dionici.

Dividenda će se isplatiti dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva na dan 29. srpnja 2021. godine. Preostali dio neto dobiti prenijet će se u ostale rezerve.

Inače, od dolaska Martine Dalić na čelo hrvatskog prehrambenog diva prošlo je tri mjeseca. Krajem travnja Nadzorni odbor Podravke dao je suglasnost Upravi za pokretanje snažnog investicijskog ciklusa koji se prije svega odnosio na projekt optimizacije logističkih procesa Podravke, tehničko-tehnološku modernizaciju te na informatičku i energetsku rekonstrukciju , kao i modernizaciju poslovne zgrade u Koprivnici.

17. travanj 2024 07:01