Hrvatska
StoryEditor

Mesna industrija Gavrilović: Pokrećemo proizvodnju u punom obimu za dva tjedna

13. Siječanj 2021.
Područje Sisačko-moslavačke županije nastradalo od potresa, Petrinja. Tvornica Gavrilovićfoto Ratko Mavar

Mesna industrija Gavrilović nakon razornog potresa u prosincu, kao i mnoge kompanije s područja Banovine, bila je prisiljena zatvoriti svoj pogon. No, stižu dobre vijesti. Proizvodne trake, ako sve prođe prema planu, ponovno će se zarotirati.

- Nastavak proizvodnje u punom obimu planiramo za dva tjedna - kažu iz Gavrilovića koji zapošljava ukupno 535 zaposlenika, a preko 460 ih je zaposleno u tvornici u Petrinji.

Doznajemo i kako u ovom trenutku u tvorničkom pogonu na raspolaganju imaju dovoljno radnika te da unatoč prisilnoj pauzi u proizvodnji nesmetano snabdijevaju tržište proizvodima iz svog asortimana.

- Odmah nakon što je 29. prosinca 2020. godine Petrinju pogodio razoran potres od 6,2 stupnja, Gavrilović je prioritetno krenuo s evakuacijom zaposlenika koji su u vrijeme potresa bili u pogonima tvornice te, nakon što smo utvrdili da su svi uspješno evakuirani, upućeni su svojim kućama. Od toga dana do danas kontinuirano smo u pogonu, utvrđujemo stanje objekata i vršimo provjeru funkcionalnosti svih sustava za rad i potrebna testiranja te smo već započeli i s otklanjanjem određenih građevinskih šteta - izjavili su za Lider iz Uprave te tvrtke.

Dodaju i da su ovlaštene službene osobe pregledale sve objekte na lokaciji u Petrinji, Gavrilovićev trg 1. Pritom su ustanovile da su svi objekti sigurni za uporabu i označeni su zelenom oznakom 'Uporabljivo'.

- U ovom trenutku nemamo konačnu procjenu šteta nastalih u potresu, ali je razvidno da se radi o milijunskim iznosima - zaključuju iz Gavrilovića.

Više o trenutnim izazovima i planovima tvrtki s Banovine čitajte u novom broju digitalnog i tiskanog Lidera.

19. travanj 2024 12:24