Hrvatska
StoryEditor

Ministarstvo pravosuđa gradilo bespravno

04. Srpanj 2021.
Bespravna gradnja

Nije vijest kad pas ugrize čovjeka nego obratno. Tako je prava vijest da je u bespravnoj gradnji uhvaćeno – Ministarstvo pravosuđa i uprave. Lokalni mediji otkrili su da treći kat zgrade budućeg Općinskog suda – koji se već gradi – još nema građevinsku dozvolu.

Radovi su zaustavljeni, a iz Ministarstva se peru da su radovi nastavljeni bez njihova naloga. A svaki investitor zna da majstori uvijek jedva čekaju da se prihvate posla. U ovom slučaju nestašni izvođači su Lavčević i Lavčević inženjering. No, nije ovo jedina blamaža Ivana Malenice vezana uz tu gradnju. Sporni treći kat uvršten je u projekt tek nakon što se naknadno utvrdilo da dva kata neće biti dovoljna za cijelu sudačku bulumentu.

Zbrajanje ljudi i njihova raspodjela po uredima ipak je prekomplicirana operacija za ministra i njegove ljude. U normalnim državama to bi bio razlog za dvostruku ostavku. Kod nas će tek ostati visjeti u zraku dvojba hoće li Norvežani (koji sudjeluju u financiranju projekta) imati strpljenja za sve naše zvizdarije.

28. travanj 2024 23:54