Hrvatska
StoryEditor

Nadzorni odbor Zagrebačke banke imenovao nove članove Uprave

01. Prosinac 2020.
Nadzorni odbor Zagrebačke banke na svojoj sjednici održanoj 27. studenoga 2020. donio je odluku o imenovanju novih članova Uprave Zagrebačke banke na mandatno razdoblje do isteka tekućeg mandata Uprave Banke, odnosno 7. veljače 2023.

Tatjana Antolić Jasnić imenovana je članicom Uprave koja će biti zadužena i nadležna za Upravljanje i kontrolu rizika, a na toj će poziciji zamijeniti Marca Lotterija koji će dužnost člana Uprave za to područje obnašati do početka njezina mandata. Lotteri svoju profesionalnu karijeru nastavlja na poziciji unutar Grupe UniCredit.

Gianluca Totaro, trenutno direktor Upravljanja ljudskim resursom, imenovan je članom Uprave za Upravljanje ljudskim resursom, dok je Pavel Vinter, trenutno direktor Podrške bankarskom poslovanju, imenovan članom Uprave koji će biti zadužen za Podršku bankarskom poslovanju.

Odluka o imenovanju novih članova Uprave podliježe suglasnosti Hrvatske narodne banke.

O NOVIM ČLANOVIMA UPRAVE:

image
Tatjana Antolić Jasnić
Tatjana Antolić Jasnić započela je karijeru u Zagrebačkoj banci 2001. i iza sebe ima devetnaest godina međunarodnog iskustva u upravljanju rizicima u Zagrebačkoj banci, UniCredit banci Banja Luka, UniCredit banci Austrija, UniCredit banci Mađarska i UniCredit SpA Italija.

2002. imenovana je zamjenicom voditelja odjela za međunarodna plaćanja u Zagrebačkoj banci, a 2003. pridružila se odjelu Rizika, gdje je u sljedećih šest godina obavljala mnoge rukovodne pozicije vezano uz odobravanje kreditnog rizika.

Od 2009. do 2015. godine u UniCredit Bank Austria obnašala je različite rukovodne funkcije u području upravljanja rizicima, a karijeru je nastavila u UniCredit SpA 2016. kao zamjenica direktora Odjela za odobravanje kreditnog rizika za CEE. U 2019. imenovana je direktoricom Odobravanja kreditnog rizika za CEE.

Uz to, od 2017. do veljače 2020. obnašala je ulogu članice Nadzornog odbora, predsjednice Odbora za rizike i reviziju u UniCredit Bank Mađarska.

Diplomirala je i magistrirala financije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

image
Gianluca Totaro
Gianluca Totaro ima iza sebe bogato osamnaestogodišnje međunarodno iskustvo u upravljanju ljudskim resursom. Od 1996. radio je u Credito Italiano komercijalnoj mreži i, počevši od 2000. pridružio se Upravljanju ljudskim resursom. Od 2002. do 2006. bio je na različitim pozicijama upravljanja ljudskim resursom radeći za Bank Pekao u Varšavi.

2007. godine imenovan je direktorom Upravljanja ljudskim resursom UniCredit Bank Hungary te, godinu poslije, članom Uprave UniCredit Mortgage Bank Hungary i predsjednikom Nadzornog odbora UniCredit Factoring Hungary. 2009. godine  imenovan je direktorom Upravljanja ljudskim resursom u UniCredit Global Information Services gdje 2011. preuzima odgovornost za Upravljanje ljudskim resursom UniCredit komercijalne mreže Italije.

U listopadu 2012. Totaro je imenovan direktorom Upravljanja ljudskim resursom za UniCredit Holding te je, u siječnju 2015., imenovan na poziciju direktora Upravljanja ljudskim resursom UniCredit Bank Russia.

1. listopada 2018. Gianluca Totaro pridružio se Zagrebačkoj banci kao direktor Upravljanja ljudskim resursom.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Sieni.

image
Pavel Vinter
Pavel Vinter svoju je karijeru započeo u Grupi UniCredit 1995. godine, a nakon što je prošao razne pozicije u Maloprodaji, Trgovini i ALM-u, 2007. postao je direktor Odjela organizacije u UniCreditu. Godine 2014. preuzeo je položaj direktora Upravljanja projektima za Srednju i Istočnu Europu te Upravljanja portfeljem u CEE GBS. 

Od 2016. preuzima ulogu direktora Podrške bankarskom poslovanju u UniCredit Banci u Češkoj i Slovačkoj, gdje je uz ovu ulogu bio odgovoran i za implementaciju tehničkog dijela pripajanja IT platformi u Češkoj i Slovačkoj.

U rujnu 2020. Vinter je imenovan direktorom Podrške bankarskom poslovanju u Zagrebačkoj banci.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Pragu, a MBA diplomu ima sa Sveučilišta Calgary, Republika Češka.

19. travanj 2024 06:38