Hrvatska
StoryEditor

Najfinije varaždinske klipiće možete platiti bitcoinom

11. Prosinac 2019.
Studentski restoran u Varaždinu
FIMA Pay našla se za Nikolinje u čizmici à la carte - Studentskog restorana u Studentskom centru Varaždin.

Piše: FIMA Plus

Odsada možete popiti kavu i, između ostalog, pojesti najfinije varaždinske klipiće u varaždinskom Studentskom restoranu i uvjeriti se u savršeni spoj ugodne atmosfere i funkcionalnosti suvremene tehnologije plaćanja.

Zašto baš à la carte? Taj varaždinski studentski restoran među prvim je studentskim objektima u Hrvatskoj koji je u svoju ponudu uveo mogućnost plaćanja kriptovalutama.

Otkud ideja za plaćanje kriptovalutama? Zaposlenici kažu kako su studenti već ranije pokazali interes za kriptovalute i njihovu upotrebu pri plaćanju. Stoga taj potez studentskog restorana pokazuje kako se à la carte trudi biti kreativan, inovativan i ugoditi svojim gostima, a velik dio njih čine upravo varaždinski studenti.

Plaćanje kriptovalutama obavlja se putem mobitela i na neki način slično je kartičnom poslovanju. U kafiću je instaliran FIMA Pay kripto POS terminal, a student koji na svom mobitelu ima instaliranu aplikaciju novčanika (engl. Wallet) za spremanje kriptovaluta skenira QR kod na POS uređaju te tako brzo i jednostavno plati ono što je konzumirao. Student odabire kriptovalutu kojom želi platiti, a trenutno su u ponudi bitcoin, ether, litecoin i bitcoin cash.

Varaždin digitalni grad

Ovo je još jedan dokaz da je Varaždin u mnogim pogledima otvoren za digitalizaciju i modernizaciju sustava plaćanja, ali i pokazatelj u kojem pravcu razvoj usluga plaćanja ide. Konačno, ovakav način plaćanja može se pokazati veoma koristan studentima koji zaborave novčanik – dovoljno je da imaju mobitel pri ruci. A od njega se, to je poznato, nove generacije nikad ne odvajaju.

20. travanj 2024 15:55