Hrvatska
StoryEditor

Najveća tražilica namještaja FAVI dolazi na hrvatsko tržište

29. Lipanj 2020.
Favi - web shop

FAVI okuplja više od 1700 trgovina namještaja i dekoracija na jednom mjestu. Registriranim web shopovima i fizičkim trgovinama godišnje donosi prodaje u milijunima eura. Na FAVI-ju možete pronaći kako velike trgovine poput Mebla, Namještaj.hr, vidaXL, 4Home, tako i manje, specijalizirane trgovine, koje svojom prisutnošću imaju mogućnost biti vidljive. U Hrvatskoj FAVIteži dosegnuti partnere koji će dobiti mogućnost da povećaju svoju prodaju. Partnerske trgovine će se spojiti s kupcima na jednom mjestu i tako stvoriti najveći i najpregledniji katalog namještaja i dekoracija u Hrvatskoj.

Prednosti za kupce i partnerske web shopove

Zahvaljujući FAVI-ju, kupci ne moraju pretraživati pojedinačne web shopove, niti moraju ići u fizičku prodavaonicu. Za jednostavan i brz odabir, dovoljno je specificirati kakav namještaj traže, raspon cijene, svoj omiljeni stil, boju i ostale detalje. Proizvodi su predstavljeni na stranici s opisima i fotografijama. Da bi posjetitelj kupio proizvod, potrebno je kliknuti na željeni proizvod i time se preusmjeriti u web shop, gdje može kupiti robu izravno putem interneta ili posjetiti fizičku prodavaonicu.

U čemu je FAVI koristan za same trgovce? Stranice FAVI-ja dnevno posjete desetine tisuća kupaca. Biti na FAVI-ju znači biti viđen, više novih posjetitelja web shopa i naravno više prodaje. Uključivanje i administracija web shopa na FAVI-ju je vrlo jednostavna i ne predstavlja velike troškove – trgovci plaćaju samo za ostvarene klikove, koji dovedu posjetitelje na njihov web shop.

Kako je nastao FAVI?

Iz potrebe samih osnivača, koji su prije nekoliko godina uređivali vlastito stanovanje. Otkrili su da je za kupovinu namještaja, obilazak pojedinih trgovina i pretraživanje interneta potrebno mnogo vremena.

- Nedostajalo nam je jedno mjesto na kojem bismo mogli ugodno birati namještaj i dekoracije svih prodavača - kaže Jan Zajíc, jedan od osnivača FAVI-ja.

- Primijetili smo da je u Sjedinjenim Državama popularna web stranica Houzz.com. Željeli smo sličan koncept uvesti u Češku, a ubuduće i u druge europske zemlje - dodaje. S vremenom je FAVI postao polazna točka za sve koji traže namještaj.

Zašto se FAVI sviđa kupcima?

Iako se na FAVI-ju nalazi tisuće proizvoda, pretraživanje je vrlo jednostavno. Uz pomoć pametnih filtera, kupac vrlo precizno definira ono što traži. Korisnici posebno cijene mogućnost određivanja u kojem cjenovnom rasponu bi se proizvod trebao kretati, koje boje bi trebao biti ili koji stil odgovara njihovom interijeru. Od stilova korisnici mogu birati retro, skandinavski, minimalistički, provansalski i puno drugih. A budući da neki kupci pozitivno reagiraju na popuste, postoji i odjeljak s trenutnom ponudom proizvoda na popustu i rasprodaji. Zahvaljujući FAVI-ju, kupci štede svoje vrijeme i novac.

FAVI u 5 zemalja

Favi posluje u Češkoj od 2015. godine. Dnevno stranicu FAVI posjeti 180.000 posjetitelja. U zadnjih 5 godina FAVI je postupno proširio svoje poslovanje na Slovačku, Rumunjsku, Poljsku i Mađarsku, gdje je doživio uspjeh kod kupaca i trgovaca. Sada želi ponoviti sličan brzi rast i u Hrvatskoj.

16. travanj 2024 20:31