Hrvatska
StoryEditor

Najveći web shop u Hrvatskoj uveo plaćanje kriptovalutama

22. Veljača 2021.
30.10.2019. Zagreb - Tana i Viktor Zimmermann vlasnici Bazzar.hr-a Photo: Josip Regovic/PIXSELLfoto Pixsell

Najveći hrvatski webshop Bazzar.hr od sada svojim kupcima nudi još jednu uslugu – mogućnost plaćanja kriptovalutama putem Electrocoinove platforme PayCek. Riječ je o elektroničkom platnom servisu za procesiranje kriptovaluta, a plaćanje je moguće putem šest dostupnih kriptovaluta: bitcoin (BTC), ether (ETH), stellar (XLM), ripple (XRP), DAI i EOS (u najavi su brojne druge).

Zanimljivo je da se ovdje radi o sinergiji dvije najbrže rastuće hrvatske tehnološke kompanije na razini srednje i istočne Europe prema izboru Deloitte-a („Deloitte Technology Fast 50 CEE“): Bazzar.hr u 2019. te Electrocoin u 2020. godini. Bazzar.hr i Electrocoin kao moderne i inovativne kompanije, ovim potezom iznova potvrđuju da su predvodnici novih trendova i promoviranja digitalnih rješenja na hrvatskom tržištu.

Neke od najvećih svjetskih kompanija poput Tesle, Daytona Nissan, Mastercarda, Visa-e, BNY Mellon, PayPala i brojnih drugih već su najavlili uvođenje kriptovaluta u svoje poslovanje, stoga ne čudi da su "mastermindovi" ovih dviju domaćih tvrtki pronašli priliku za suradnju

- Sve veći broj inovativnih poduzeća poput Bazzar.hr prepoznaje mogućnosti kriptovaluta, a u Electrocoinu svakako imaju pouzdanog partnera koji tu uslugu može isporučiti kvalitetno, sigurno i bez rizika za njihovo poslovanje - poručio je Nikola Škorić, CEO Electrocoina.

Brzo i sigurno plaćanje kriptovalutama rezultat je višegodišnjeg razvoja platforme PayCek koja kriptovalutne transakcije za trgovce pretvara u kune. Zahvaljujući jednostavnosti uporabe i kvalitetnoj podršci, PayCek je već implementiran u najznačajnije hrvatske fiskalne blagajne i izravno na mnoge web shopove, čime već sad pruža mogućnost kripto plaćanja stotinama hrvatskih poduzetnika. Među poslovne partnere ubraja Hrvatsku poštu koja od  2019. uvodi kriptovalute u 55 svojih poslovnica, grad Svetu Nedelju koja svojim građanima omogućava plaćanje računa u kriptovalutama, Tifonovih 46 benzinskih postaja te sve veći broj fizičkih mjenjačnica koje uz inozemne valute razmjenjuju i kriptovalute.

- Bazzar je još jednom pokazao kako predvodi trendove u postavljanju novih opcija u e-commerce svijetu. Ovo je šesti način plaćanja kojeg imamo, a već su ga sada mnogi kupci prepoznali kao dobar način kupovine - Izjavila je Tana Zimmerman, CEO i osnivačica Bazzara.

Za sve kupce koji narudžbu plate kriptovalutama putem PayCeka očekuje besplatna dostava uz promotivni kod KRIPTOPLATI. Kod vrijedi do kraja mjeseca.

18. travanj 2024 14:26