Hrvatska
StoryEditor

Kupujete stan? Platite ga bitcoinom ili etherom. U Hrvatskoj.

17. Veljača 2021.
foto Shutterstock

Kada se priča o plaćanju kriptovalutama u Hrvatskoj, više nije pitanje kad, nego gdje. Sve je više djelatnosti koje prihvaćaju ovaj alternativni način plaćanja koji sve više uzima maha i u Hrvatskoj. Krajem prošle godine tvrtka Karić automobili, ovlašteni prodavatelj i serviser automobila Fiat, Alfa Romeo i Ford, prva je u Hrvatskoj prodala automobil za neku kriptovalutu. Radilo se o bitcoinu, a automobil, Ford Focus je plaćen nešto manje od jednog bitcoina.

Početkom veljače tvrtka Electrocoin je na benzinskim postajama Tifona pomoću svoje PayCek platforme također uvela plaćanje kriptovalutama. Osim goriva, kriptovalutama je moguće plaćati i sve druge proizvode, a valute koje prihvaćaju su bitcoin (BTC), ether (ETH), stellar (XLM), ripple (XRP) i EOS.

Nakon autosalona, benzinskih postaja na red je došao i nekretinski biznis, pa je boutique agencija San Patrik Nekretnine iz Zagreba u suradnji s platformom GoCrypto ponudila svojim klijentima mogućnost plaćanja u kriptovalutama. Podržane su sljedeće kriptovalute: bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), ether (ETH), GoC token, Litecoin (LTC), Tezos (XTZ) i Viberate (VIB).

13. travanj 2024 09:27