Hrvatska
StoryEditor

Nexe zaposlenicima povećao plaće, božićnicu i regres

01. Srpanj 2020.
Marijan Baričević i Stjepan Ergović

Tvornica cementa Nexe, najveća članica Nexe Grupe, povećala je plaće svojim zaposlenicima za deset posto, kao i neoporezivi iznos za prigodna davanja. Tako će božićnica i regres umjesto dosadašnjih 2.500 kuna, od sada iznositi 3.000 kuna. Kolektivni ugovor potpisali su sindikalni povjerenik Marijan Baričević (ispred Sindikata graditeljstva Hrvatske) i predsjednik Uprave Nexe Stjepan Ergović.

U priopćenju iz ove kompanije kaže se da je Kolektivni ugovor sklopljen na rok od dvije godine s početkom primjene 1. srpnja 2020.

U trenucima neizvjesnosti procjene budućih kretanja u gospodarstvu uslijed utjecaja krize zbog COVID-19, namjera je Nexea d.d. novim sklopljenim Kolektivnim ugovorom poručiti kako je briga o zaposlenicima i njihovim pravima i dalje visoko na listi prioriteta. U trenutnim okolnostima poslovanja, uz posebnu brigu oko zaštite zdravlja zaposlenika, kvalitetni socijalni dijalog i zadovoljstvo zaposlenika uvjet su za uspješno ostvarenje poslovnih ciljeva i prevladavanje svih izazova, što su, uspješno dovršenim procesom socijalnog pregovaranja, i ovoga puta potvrdili i sindikalni predstavnici i poslodavac, stoji na kraju priopćenja tvrtke Nexe.

16. travanj 2024 21:02