Hrvatska
StoryEditor

Novi broj Lidera: Kako surađivati s narcisoidima, zašto ćemo imati samo jednog proizvođača šećera, je li HRT obveznik javne nabave...

12. Prosinac 2019.
Novi broj Lidera 741

Što se više penjete u tvrtkinoj hijerarhiji, veći su izgledi da ćete naići na narcisoidnog menadžera. S narcističnim osobama teško je surađivati. Zbog svoje ideje o vlastitoj vrijednosti oni će vrlo često za svoje pogreške optužiti druge, preuzeti zasluge za tuđi rad i pokazivati malo razumijevanja za tuđe potrebe i probleme. Želite li im se kvalitetno oduprijeti, ne reagirajte na njihov mamac, nego ostanite mirni i ustrajni. Kako svakodnenvo surađivati s narcisoidima u Temi tjedna piše Nikolina Oršulić.

AKTUALNO

ZADRO & PIPUNIĆ - Od Nove godine u Hrvatskoj će biti samo jedan proizvođač šećera

Vlasnici Vira i Tvornice šećera Osijek tijekom postupka spajanja u novu tvrtku, Hrvatsku industriju šećera (HIŠ), shvatili su da sve to ne teče baš jednostavno i brzo kao što su zamislili. Završetak postupka odgodila je kampanja prerade šećerne repe i nemogućnost osječke šećerane da do 1. siječnja prenese ugovore o radu svojih zaposlenika na novu tvrtku... Piše Edis Felić.

KONKURENTI

Agencije za zapošljavanje - Pomorski časnici su zlatne koke koje donose najveću zaradu

Dok je hrvatskih pomoraca, teško da će ijedna domaća agencija koja se bavi zapošljavanjem uspjeti preteći one koje zapošljavaju pomorske časnike i 'iznajmljuju' ih stranim brodarima. Dvije takve agencije, Maritimae Regionis iz Splita i Company Maritime Adriatic iz Rijeke, zauzimaju prvo i treće mjesto na ljestvici deset najvećih hrvatskih agencija za privremeno zapošljavanje i posredovanje u zapošljavanju. O Agencijama za zapošljavanje pročitajte u tekstu Kate Pranić.

KONTROVERZIJE

JAVNA TELEVIZIJA - Poslove prevođenja vrijedne 2,8 milijuna kuna HRT daje direktnom pogodbom

Posao koji su za HRT desetljećima obavljali 'freelanceri' sada je povjeren dvjema privatnim prevoditeljskim kućama bez provedenog postupka javne nabave iako on uvelike prelazi iznos od 200 tisuća kuna, zbog čega zahtijeva postupak javnog nadmetanja. No iz Zakona o javnoj nabavi i ne može se razlučiti je li HRT uopće obveznik javne nabave. O kontroverzijama na HRT-u piše Željka Laslavić.

U novom broju tiskanog i digitalnog Lidera pročitajte još i o tome da je nakon Krištofa u DZS-u smijenjen i tim za obračun BDP-a, a novi se ne snalaze, zašto Kinezi izbacuju svu stranu računalnu opremu iz državnog sektora, kojih je to pet ključnih potrošačkih trendova i mnoge druge zanimljive članke. 

18. travanj 2024 23:22