Hrvatska
StoryEditor

Novi broj Lidera: Sve o personalizaciji proizvoda, koja je cijena štrajka prosvjetara, kako je s mini kapitalom pokrenut uspješan antikvarijat

28. Studeni 2019.
Novi broj Lidera 739

Danas je personalizacija proizvoda (i usluga) jedan od glavnih trendova i uvlači se u pore svake industrije, a proizvođači se natječu kako svoje proizvode što više prilagoditi individualnim prohtjevima kupaca. U tom kontekstu pravi je izazov kako zadržati serijsku proizvodnju uz istodobnu personalizaciju, što je u Temi tjedna saznala Matilda Bačelić.

 

AKTUALNO

Cijena štrajka? Nema veze, platit će realni sektor!

Konačna cijena štrajka prosvjetara vidjet će se tek potkraj iduće godine, i to u proračunu za 2021. Osim onoga što će dobiti prosvjetni radnici, bit će tu i onoga što će prije parlamentarnih izbora zatražiti i druge javne službe. Njihovo će povećanje plaća u sklopu poreza, bez ikakve sumnje, platiti realni sektor. O ovoj vrlo aktualnoj problematici u piše Ksenija Puškarić.

INTERVJU

Denis Matijević - S postojećim poticajima poljoprivreda bi mogla biti deset milijardi kuna veća 

Procjenjujemo da samo na temelju postizanja samodostatnosti u pojedinim poljoprivrednim sektorima možemo rasti osam milijardi kuna, a uz podizanje konkurentnosti izvozom hrane možemo ostvariti šest milijardi kuna prihoda, rekao je, međuostalim, Denis Marijević, direktor konzultantske tvrtke Smarter, u intervjuu Edisu Feliću.

PODUZETNIK

Daniel Glavan - Dvostruki je užitak spasiti vrijednu staru knjigu i još zaraditi na tome

Zagrebački antikvarijat Biblos uspješno posluje već sedamnaest godina, što je za vrijeme u kojem su knjige sve manje na cijeni impresivan broj. No Biblos se specijalizirao kao znanstveni antikvarijat s posebnim naglaskom na hrvatsku baštinu. Takve vrijedne i rijetke knjige prodaju se i za nekoliko desetaka tisuća kuna, a Glavan sanja o tome da pronađe Marulićevu 'Juditu' iz šesnaestoga stoljeća. Kako je Glavan pokrenuo posao s 3400 kuna početnog kapitala saznao je Jozo Knez.

POSEBAN PRILOG

PREMIUM Proizvodi i usluge

Osobno nam je bogatstvo u ravnoteži; Tehnomilijarderi iz najboljeg se šopinga vraćaju s novinama; Zemaljska mjesta gdje je zabava na dobitku; Sitne stvari za velika veselja; Nek se bajka automatizacije ne pretvori u horor ekstravagancije; ‘Vintage’ žari i pali - Staro je novo novo , Muževno prstenje - Za muškarce koji još nisu našli svoj prsten; Vrhunska brijačina nije za lijenčine samo su neke od zanimljivih tema koje možete pronaći u ovotjednom Liderovom prilogu.

23. travanj 2024 22:53