Hrvatska
StoryEditor

Novi direktor Huaweia za Hrvatsku: Svake godine sve više punimo državni proračun, a sad gledajte što naš 5G može!

27. Listopad 2020.
Zhang Heng, glavni direktor Huawei Technologies Croatia

Na koji način funkcionira virtualna stvarnost kad je pogoni 5G mreža, kako funkcionira i koje su značajke inteligentnih povezanih vozila, kako radi pametna tvornica, koje su mogućnosti pametne zdravstvene zaštite i kako roboti mogu postati bolji kirurzi od liječnika uz 5G mrežu, koja su dostignuća pamentog obrazovnog sustava, ciljevi urbane sigurnosti kad se u jednadžbu ubaci 5G, što sve mogu dronovi, pametna i povezana poljoprivreda, čak i novi mediji, pokazao je na današnjem virtualnom eventu Huawei Technologies predstavivši izravnom vezom s Galileo Exhibition Hall – Huaweijev izložbeni prostor u Šangaju u kojem se na jednostavan način pokazuju ključne značajke 5G mreže, veliku propusnost, minimalnu latenciju i veliki kapacitet povezivanja i što to čini kako bi transformiralo svijet oko nas.

Uz primjere upotrebe 5G tehnologije, kao i mogućnosti koje nova generacija mobilnih mreža donosi gospodarstvu, predstavljena je i Huawei 5G AAU antena, najkompaktnija i najlakša 5G antena na svijetu koja se može brzo i jednostavno instalirati bilo gdje, čak i na teško dostupna mjesta.

- Huawei želi pomoći Europskoj uniji i Hrvatskoj u postizanju istinske digitalne suverenosti. Predani smo digitalnoj transformaciji i kao lider u razvoju tehnologije dajemo svoj doprinos hrvatskom gospodarstvu. Danas, nakon trinaest godina na hrvatskom tržištu, s ponosom možemo istaknuti kako trideset posto Hrvata u svakodnevnoj komunikaciji koristi Huaweijevu pouzdanu telekom opremu i vrlo popularne uređaje poput pametnih telefona - rekao je Zhang Heng, glavni direktor Huawei Technologies Hrvatska, koji se na današnjem eventu prvi put i predstavio javnosti.

Heng je pritom naglasio kako Huawei kontinuirano raste u Hrvatskoj, povećava prihode i investicije, a i doprinosi državnom proračunu. U prvoj polovici ove godine kineska je kompanija u proračun uplatila 72 milijuna kuna, lani čak 141 milijun kuna, a godinu prije 105 milijuna kuna. Od početka krize COVID-19 u 2020. do kolovoza, Huaweijevo je godišnje poslovanje palo za 36,5 posto, dok je ostvarenje zacrtanog cilja bilo na oko 39 posto.

U ovoj godini, uz sve izazove, poslovanje u Hrvatskoj je stabilno i u kompaniji su optimistični oko potencijala na tržištu Hrvatske. Kompanija je unatoč krizi dodatno povećala broj zaposlenih u Hrvatskoj, na njih 40. Uz sve to, zaključio je Heng, Huawei je u našoj zemlji uspostavio dobru suradnju s telekom operatorima, industrijskim tvrtkama, ali i poslovnim udruženjima. 

25. travanj 2024 15:40