Hrvatska
StoryEditor

NTL: Iz udruge izišao Studenac, procijenjena isplata 200 milijuna kuna

14. Ožujak 2021.
Martin Evačić

Tri godine nakon što je preuzeo trgovački lanac Studenac, poljski fond Enterprise Investors izišao je iz vlasničke strukture Narodnoga trgovačkog lanca, u kojem je držao 20 posto udjela.

Iako se ne zna točno u kolikom su ga iznosu isplatili ostali NTL-ovi suvlasnici, to bi, prema procjenama okvirnih NTL-ovih prihoda od 1,2 milijarde kuna, iznosilo oko 200 milijuna kuna. Tom je odlukom i član Uprave Studenca Filip Bilanović izišao iz Nadzornog odbora NTL-a.

Prema riječima​ NTL-ova direktora Martina Evačića, u nastavku poslovanja te udruge ništa se previše neće promijeniti. NTL je i Studencu i ostalim članicama bio poluga za nabavnu djelatnost i mogućnost razvoja robnih marki te zajednički nastup prema dobavljačima. Evačić kaže da su se sa Studencem razišli korektno te da će nastaviti zajedno raditi u nekim segmentima, poput opskrbe voćem i povrćem.

Poljaci su već do sada pokazali svoju agresivnu i ambicioznu strategiju širenja akvizicijama i u dobrom i u lošem trenutku te su, vjerojatno, u tim ambicijama nadrasli nacionalnu udrugu u kojem dominiraju hrvatski vlasnici: Bakmaz, Boso, Gavranović Metss iz Čakovca, a u zajedničkoj nabavi sudjeluju i Trgostil, Trgovina Krk, Dergez i Robin iz Križevaca. 

16. travanj 2024 12:23