Hrvatska
StoryEditor

Od ponedjeljka se kava može piti na terasama kafića

25. Veljača 2021.

Od 1.ožujka otvaraju se terase ugostiteljskih objekata, a omogućit će se i održavanje treninga u zatvorenim prostorima, najavio je premijer Andrej Plenković u četvrtak. Plenković je na sjednici Vlade istaknuo da je po svim pokazateljima situacija bolja, ali zahtijeva veliki oprez.

- Da bismo i dalje bili odgovorni u načinu zaštite građana od epidemije koronavirusa, nakon niza konzultacija s nizom resora intencija je da se od 1. ožujka rad ugostiteljskih objekata, uz ovo što je dosad bilo relaksirano, otvori na terasama i otvorenim prostorima - rekao je.

Omogućit će se, najavio je, i održavanje treninga u zatvorenim prostorima, s tim da će biti određenih specifičnosti s obzirom na kontaktne i kolektivne sportove. U Vladi smatraju da je to dobro s obzirom na okolnosti, uz propisane epidemiološke mjere, a o tome će sutra Nacionalni stožer na svojoj konferenciji detaljnije govoriti.

Plenković je najavio da će nastaviti s odgovarajućim praćenjem gospodarstva i poduzetnika i nastaviti dijalog s predstavnicima gospodarstva te će nastojati izaći u susret što se tiče mjera očuvanja radnih mjesta. Premijer smatra da je ovo mjera primjereno okolnostima u kojima se nalazimo, a ako se situacija pogorša mogu se, poručio je, i postrožiti mjere.

17. travanj 2024 18:03