Hrvatska
StoryEditor

Old Pilot‘s gin - Duh seli u veću bocu

27. Siječanj 2020.
Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac

Proizvođači nagrađivanoga zanatskog džina Old Pilot's Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac sele svoju destileriju Duh u boci iz zagrebačkog Rudeša na Jankomir, gdje imaju tri puta veće kapacitete za proizvodnju. Do sada su proizvodili šest tisuća boca na godinu.

- Planirana proizvodnja za 2020. je 18 tisuća boca koje će se prodavati putem našeg distributera i prvenstveno za Horeca segment. Tijekom zime potpisali smo ugovor s novim hotelskim lancem koji će plasirati proizvode u 'fine dining' hotelske barove. Također, otvorili smo tržište Njemačke i Danske. Želja nam je ove godine stabilizirati proizvodnju u novom prostoru i zadržati postojeću kvalitetu proizvoda. Kvaliteta će nam uvijek biti važnija od kvantitete tj. broja prodanih boca. Nakon uspostave stabilne i jednako kvalitetne proizvodnje posvetit ćemo se domaćem i stranim tržištima kako bismo učvrstili povjerenje naših postojećih klijenata i ostvarili nove suradnje. Idemo korak po korak – istaknuo je Hrvoje Bušić.

Zagrebački Old Pilot's gin osvojio je lani zlatnu medalju na natjecanju San Francisco Spirits Competition 2019 te dobio titulu najboljeg džina na svijetu.

Old Pilot’s Gin – London Dry Gin destilerije Duh u boci pravi je primjer hrvatskog 'craft' proizvoda. Uz ručno branje mediteranskog bilja koje se stavlja u džin, cijeli proces proizvodnje, destilacije, odležavanja, punjenja boca, ljepljenja etiketa i zatvaranja boce voskom odvija se također ručno te je svaka boca jedinstvena i posebna. Dizajn i cijeli Old Pilots džina radi agencija Kofein.

18. travanj 2024 03:19