Hrvatska
StoryEditor

Otvoren Tehnološki inukubator Nova Gradiška ukupne vrijednosti od gotovo 30 milijuna kuna

02. Rujan 2020.

Dana 21. kolovoza 2020. godine održana je završna konferencija projekta „Tehnološki inkubator Nova Gradiška“ tvrtke Industrijski park Nova Gradiška d.o.o.  Tom prigodom ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Nataša Tramišak i gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić, svečano i uz nazočnost visokih uzvanika otvorili su prostorije Tehnološkog inkubatora, smještenog u Industrijskoj zoni Nove Gradiške direktno uz auto cestu, koji na ukupnoj površini od 5.046 četvornih metara nudi 52 kompletno opremljene uredske i proizvodne jedinica za najam poduzetnicima i obrtnicima po izuzetno povoljnim uvjetima  uz mogućnost korištenja konferencijske dvorane, coworking prostora, informatičke učionice, kao i uslugu virtualnog inkubatora.

Novoizgrađeni objekt Tehnološki inkubator Nova Gradiška rezultat je uspješne provedbe projekta tvrtke Industrijski park Nova Gradiška d.o.o., te partnera na projektu Grada Nova Gradiška i Centra za razvoj Brodsko-posavske županije. Ukupna vrijednost projekta je 29.812.218,00 kuna (bez PDV-a), od čega bespovratna sredstva iznose 19.945.084,25 HRK iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Osim prijavitelja i partnera, u provedbi projekta sudjelovalo je i 7 suradnika: Brodsko-posavska županija, Tera Tehnopolis d.o.o., Strojarski fakultet Slavonski Brod, Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška, Hrvatska gospodarska komora, Obrtnička komora Brodsko-posavske županije i Centar kompetencija za napredno inženjerstvo.

image
foto

Svakako treba istaknuti da je izgradnja Tehnološkog inkubatora nastavak potpore koju Grad Nova Gradiška pruža posljednjih godina kao doprinos razvoju gospodarstva, kao glavni partner na ovom projektu.

Realizacijom ovoga projekta razvit će se nova, inovativna poduzetnička infrastruktura s ciljem poticanja poduzetništva i jačanja konkurentnosti poduzetnika na području Brodsko-posavske županije. Kroz projekt je pripremljen i sveobuhvatan sustav potpore novim poduzetnicima koji će djelovati u inkubatoru – subvencionirane cijene najma poslovnog prostora, pomoć i savjetovanje pri pokretanju poslovanja te podršku razvoju poslovanja.

Tehnološki inkubator će otvoriti i nova radna mjesta za stanovnike novogradiškog područja, što je od iznimnog značaja za Grad Novu Gradišku u vrijeme gospodarske krize s kojom se svi trenutno suočavamo. Njegovim otvaranjem Industrijski park Nova Gradiška postaje centar inovacija, novih tehnologija te baza za daljnji razvoj poduzetništva u regiji.

Novoizgrađeni objekt namijenjen je novoosnovanim tvrtkama, malim i srednjim poduzetnicima kojima će se, osim poslovnog prostora, pružiti i institucionalna podrška za inicijalni početak i razvoj. Objekt je na raspolaganju i poduzetnicima koji posluju duži niz godina, kao i tehnološko orijentiranim tvrtkama. Ovakav objekt upravo ono što je potrebno kao vjetar u leđa malom i srednjem poduzetništvu, kao i onima koji tek započinju realizaciju svoje poslovne ideje. Prvi stanari već su se uselili u Tehnološki inkubator i započeli s radom. Natječaj za zakup poslovnih prostora u Tehnološkom inkubatoru Nova Gradiška je objavljen na stranicama www.ipng.hr i www.tin.ipng.hr. Svi poslovni i fizički subjekti zainteresirani za najam poslovnog prostora mogu kontaktirati tvrtku Industrijski park Nova Gradiška d.o.o.  te se javiti na natječaj za preostale slobodne poslovne prostore.

20. travanj 2024 14:47