Hrvatska
StoryEditor

PCR test SADA i u Poliklinici MEDIKOL

08. Prosinac 2020.
Medical personnel wearing a PPE, performing PCR with a swab in their hand, on a patient inside his car to detect if he is infected with COVID-19

NOVO! U Poliklinici MEDIKOL u Zagrebu i u Čakovcu možete obaviti SARS-CoV-2 RT-PCR test. Uz već prisutni brzi antigenski test (obrisak nazofarinksa) i serološki test na antitijela (IgM i IgG iz krvi) sada možete bez čekanja i bez uputnice uz plaćanje, obaviti i RT-PCR testiranje.

Kada je potreban RT-PCR test?

  1. Radi pojave simptoma (suhi kašalj, povišena tjelesna temperatura, gubitak osjeta okusa/mirisa, slabost u mišićima...)
  2. Prilikom putovanja u inozemstvo
  3. Prije operativnog zahvata
  4. Ukoliko ste bili u kontaktu sa zaraženom osobom koja je pozitivna na COVID-19
  5. Prema preporuci liječnika
  6. U slučaju postojanja simptoma bolesti, a negativnog nalaza na brzom antigenskom testu

Lokacija i vrijeme testiranja

SARS-CoV-2 RT-PCR test se izvodi uzimanjem obriska sluznice nazofarinksa u Zagrebu i u Čakovcu.

ZAGREB: DRIVE-IN, Voćarska cesta 106 svakim radnim danom od 10:30 do 14:30 sati.

Upute: Ulazite na južni ulaz kroz ogradu Međubiskupijskog sjemeništa, vozite lijevo uz ogradu do montažnog objekta koji je označen s COVID TESTIRANJE STOP – ne izlazite iz automobila. Nakon što Vam osoblje uzme uzorak iz nosa za testiranje iziđite iz dvorišta kroz glavni sjeverni ulaz u biskupsko sjemenište. Ako dolazite pješke dođite do tog istog montažnog objekta koji je označen s COVID TESTIRANJE STOP. Na testiranje je potrebno doći s maskom, a svoj identitet dokazujete osobnom iskaznicom.

ČAKOVEC: DRIVE-IN, Prešernova 13 svakim radnim danom od 13:00 do 14:00 sati.

Upute: Autom dolazite na stražnje parkiralište do označenog mjesta. Ne izlazite iz auta. Ako dolazite pješke dođite do tog istog označenog mjesta. Na testiranje je potrebno doći s maskom, a svoj identitet dokazujete osobnom iskaznicom.

Rezultati RT-PCR testa

Ukoliko ste se testirali do 13:00h, rezultat testiranja vam se dostavlja unutar 8 sati na email adresu. Rezultat obavljenog testiranja nakon 13:00h dostavit će Vam se na mail idući radni dan do 8:00h.

Narudžba i cijena testiranja

Prethodno je potrebno obavezno naručiti se na RT-PCR testiranje. Naručujete se online mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Priprema prije dolaska na testiranje nije potrebna. Identitet potvrđujete osobnom iskaznicom.

Cijena testiranja iznosi 850 kuna. Plaćanje je potrebno izvršiti avansno te dokaz o uplati dostaviti mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

PODACI ZA UPLATU:

Avansnu uplatu je potrebno izvršiti u cijelosti na IBAN: HR9324020061100573934. U opisu plaćanja kod poziva na broj staviti 00 i upisati OIB osobe koja će se testirati, a u opisu treba navesti: RT-PCR testiranje za ''ime/prezime pacijenta'' te lokaciju ZAGREB/ČAKOVEC.

O laboratoriju općenito

U medicinsko-biokemijskom laboratoriju Poliklinike Medikol možete obaviti više od 400 općih i specijalističkih pretraga iz različitih područja laboratorijske medicine. Laboratorij je opremljen visoko sofisticiranom opremom i educiranim osobljem te svojim pacijentima osigurava točan i pouzdan nalaz u kratkom vremenu. Većina nalaza je gotova svega sat i pol nakon vađenja krvi.

Možete obaviti rutinske hematološke pretrage poput kompletne krvne slike (KKS) i sedimentacije eritrocita (SE). Međutim, uz to možete obaviti i vrlo velik broj različitih općih biokemijskih pretraga. Dostupne su specijalističke biokemijske specijalne pretrage (hormoni, tumorski biljezi, specijalni proteini, vitamini i minerali, biljezi koštane pregradnje, pretrage u 24-satnom urinu). Možete obaviti i imunološke (različita antitijela u autoimunim bolestima, velik broj alergena) te koagulacijske (opće i specijalne pretrage, antitrombin, protein C i S, lupus antikoagulant) i serološke pretrage. Posebnost laboratorija Poliklinike Medikol je što se kompletna krvna slika, osim na brojaču, također gleda i pod mikroskopom.

Više o medicinsko-biokemijskom laboratoriju pogledajte u reportaži u nastavku:

 

www.medikol.hr 

23. travanj 2024 08:40