Hrvatska
StoryEditor

Plenković smijenio ministra Kujundžića

28. Siječanj 2020.

Premijer Andrej Plenković razriješio je Milana Kujundžića u utorak s mjesta ministra zdravstva, potvrdio je medijima glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Razrješenje je uslijedilo kao rezultat 'nekretninske afere' sad već bivšeg ministra zdravstva. Kujundžić je u ponedjeljak svoj mandat stavio na raspolaganje premijeru.

Plenković o razlozima razrješenja Kujundžića, u srijedu predlaže novog ministra

Premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak da je razriješio Milana Kujundžića s mjesta ministra zdravstva jer se u ovom trenutku nije mogao fokusirati na bitne teme u zdravstvu, a nakon današnjih konzultacija u srijedu će predložiti njegova nasljednika. 

- Ministarstvo zdravstva je bitno, odgovornosti koje imamo u ovom trenutku kao predsjedajući i kao zemlja koja se zajedno s drugima mora pripremiti za obranu od šireće epidemije korona virusa zahtjeva puni fokus ministra na te teme. U ovom trenutku Kujundžić je, prije svega, bio fokusiran na teme koje nisu imale veze s Ministarstvom zdravstva - izjavio je Plenković na marginama energetske konferencije 'Green New Deal za Hrvatsku'.  

Dodao je da će se Kujundžić vratiti na zastupničko mjesto u Hrvatski sabor te najavio da će u srijedu, nakon što danas obavi konzultacije, predložiti novog ministra zdravstva.

U medijima se dosad spekuliralo da bi Kujundžića mogao naslijediti njegov zamjenik Željko Plazonić ili pomoćnik Vili Beroš. 

11. travanj 2024 22:34