Hrvatska
StoryEditor

Poduzetnici, prijavili ste se za mjere Vlade za pomoć? Ne morate dostavljati dokumentaciju.

23. Travanj 2020.

Radi bolje transparentnosti i praćenja učinaka dodijeljenih mjera poduzetnicima od strane Vlade Republike Hrvatske, Fina je izradila COVID score, scoring sustav za ocjenu ugroženosti poslovnih subjekata uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19.

COVID score kroz svoju jedinstvenu metodologiju ocjene ugroženosti koja je jednaka za sve poslovne subjekte koji su se prijavili za mjere Vlade RH putem portala gospodarskemjere.fina.hr osigurava objektivnost i transparentnost prilikom ocjenjivanja ugroženosti poslovanja.

Kako bi se poduzetnicima pojednostavnio proces dokazivanja ugroženosti te smanjio trošak i uštedjelo vrijeme, poduzetnik koji je prijavio poslovni subjekt za mjere Vlade RH, ne treba dodatno dostavljati dokumentaciju već se podaci uzimaju iz provjerenih službenih baza/izvora na temelju podataka koje je sam poduzetnik u uobičajenim procesima već jednom predao drugim državnim institucijama poput Porezne Uprave, HZMO-a ili HZZ-a. Važno je za napomenuti da COVID score nije jedini kriterij za odobrenje mjera kod banaka, već će ga banka uzeti u obzir kao jedan od pokazatelja poslovanja kod odluke o dodjeli mjera.

Metodologija za COVID score će se prema potrebama kalibrirati, odnosno prilagođavati prema novonastalim uvjetima. Metodologiju obračuna COVID score-a i druge informacije možete pogledati u članku objavljenom na Fininoj web stranici.

19. travanj 2024 04:17