Hrvatska
StoryEditor

[PODUZETNICI vs. KORONA] Obrt Diaf od obrade podataka preko dostave povrća i ogrjeva do online treninga

12. Svibanj 2021.
Dejan Juranić

Dejan Juranić još je prije tri godine napustio siguran posao i otvorio obrt registriran za obradu podataka kako bi mogao samostalno ostvariti sve ideje i pokrenuti projekte za koje je smatrao da mogu biti uspješni. Kad je došla kriza, držao se svoje misli vodilje: 'Traži načine, ne isprike', te je odmah na početku potpunog zatvaranja tražio način kako naći nešto pozitivno u cijeloj situaciji.

U samo nekoliko dana upustio se u projekt dostave svježeg i domaćeg povrća DostavaPovrce.com iako tada još nije imao nikakve veze s poljoprivredom, a ni znanja o tome. Ono što je najprije bilo ideja, postalo je projekt koji je u cijelosti zaživio pa je u nekim trenucima i više od dvadeset osoba radilo na svakodnevnim dostavama, pakiranju, odgovaranju na pitanja itd. Iako je Juranić uvijek težio kvaliteti i domaćim poljoprivrednim proizvodima, nakon otvorenja trgovina dostava domaćeg povrća očekivano je pala pa, iako platforma i danas potpuno normalno radi, opseg rada više nije kao što je bio u doba lockdowna.

Budući da mu je ponovno nedostajalo ono zadovoljstvo uspjeha, Juranić je razmišljao o tome zašto se na isti način ne bi dostavljalo i, primjerice, drvo za ogrjev. Iako opet nije imao veze s drvima ili šumarstvom, pokrenuo je novi projekt, DostavaOgrjev.com, u kojem u suradnji s proizvođačima dostavlja drva na paletama, pelete i brikete. U tu je na prvome mjestu kvaliteta dostavljenih proizvoda. Radi bolje od očekivanja!

Juranić je aktivni rekreativni sportaš. Kad je bio primoran ostati nekoliko dana kod kuće, u njemu se rodila ideja o novom projektu – KOSFIT.eu. Riječ je o prvoj online dvorani u Hrvatskoj u kojoj je okupio profesionalni tim trenera fitnessa, diplomiranih kineziologa, magistara nutricionizma i diplomiranih fizioterapeuta. To je svima koji se žele i dalje aktivno baviti sportom omogućilo da uživo iz vlastitog doma s profesionalnim trenerima treniraju pilates, HIIT Cardio, Iron Drill, Energy Kosfit itd.

Posvećen novim projektima, Juranić je prošlog mjeseca, godinu dana nakon pokretanja dostave povrća, razglasio da traži novog vlasnika koji bi vodio portal DostavaPovrce.com.

14. travanj 2024 02:57