Hrvatska
StoryEditor

Poliklinika Mazalin: Uz digitalnu transformaciju do boljih ishoda liječenja i bolje usluge pacijentima

26. Studeni 2020.
Poliklinika Mazalin

Privatna zdravstvena ustanova za ginekologiju i radiologiju - ultrazvučnu dijagnostiku Poliklinika Mazalin, svjesna činjenice da su krize često i prikrivene prilike, odlučila je ovu nesigurnu godinu iskoristiti za investicije kojima će dodatno unaprijediti svoje poslovanje. Do kraja ove godine Poliklinika će u potpunosti implementirati digitalizaciju u svim segmentima poslovanja čime će se omogućiti povećanje produktivnosti medicinskog osoblja, bolji ishodi liječenja, ušteda vremena pacijentima, ali i bolje iskustvo pacijenata.   

image
Matija Matea Stojić
- Htjeli smo ovo nesigurno i izazovno razdoblje iskoristiti za nešto pozitivno i za realizaciju velikih investicija koje će unaprijediti poslovanje. Nakon proširenja medicinskog tima i investicija u najsuvremeniju opremu, odnosno u najmodernije ultrazvučne aparate za ginekologiju i radiologiju, odlučili smo se i na digitalnu transformaciju Poliklinike od koje očekujemo brojne benefite, od ubrzanja i povećanja učinkovitosti poslovnih procesa do smanjenja troškova. Svjesni smo da digitalizacija u punom smislu podrazumijeva i promjenu načina rada i drugačiji pristup poslu, ali spremni smo na nove izazove kako bismo unaprijedili naše poslovanje, ali i kvalitetu naših usluga i pružili najbolju skrb našim pacijentima - naglašava izvršna direktorica Poliklinike Mazalin Matija Matea Stojić. To je, nastavlja, posebno važno u doba borbe s pandemijom Covida-19, kada je timu Poliklinike na prvom mjestu sigurnost njihovih pacijenata, ali i potreba da im osiguraju dostupnu medicinsku skrb.

Vlasnica Poliklinike, dr. Tihana Mazalin dodaje da digitalizacija diže razinu usluge, posebice kvalitetu pregleda zahvaljujući ultrazvučnim medicinskim aparatima.

image
dr. Tihana Mazalin
- Oduševljeni smo Voluson ultrazvučnim aparatom na kojem trenutno radimo,  reakcije pacijentica na trudničkim pregledima su izvrsne, a olakšava nam i ginekološke preglede gdje postoje veći izazovi u dijagnostici. Veselimo se i skorašnjem ulaganju u novi multifunkcionalni, ginekološko-radiološki aparat - istaknula je dr. Mazalin.

Poliklinika trenutno poboljšava kompletnu IT pozadinsku infrastrukturu ustanove te uvodi CRM sustav koji će povezivati poslovanje i sve korake od trenutka kad se pacijent javi u Polikliniku dok ne postane pacijent. Konkretnije, CRM će objedinjavati sve podatke od narudžbi pacijenata, povijesti bolesti i svih medicinskih podataka zbog čega će svi radni procesi biti bolji, brži, jednostavniji i kvalitetniji. Vođeni misijom „Zdravlje je pravo bogatstvo“, cijeli tim Poliklinike Mazalin posvećen je promociji zdravlja i prevenciji bolesti, pa na svojoj internetskoj stranici redovito objavljuju stručne članke iz područja ginekologije, trudnoće, radiologije te ženskog zdravlja.

- Zahvaljujući digitalizaciji, iskustvo korisnika na našoj internetskoj stranici i digitalnim kanalima bit će poboljšano i unaprijeđeno, a pacijentice će dobiti još individualniji pristup i kvalitetniju komunikaciju na svakom koraku, od slanja upita, dolaska na pregled do praćenja zdravlja - objašnjava Matija Matea Stojić.

21. travanj 2024 21:35