Hrvatska
StoryEditor

Porasle cijene goriva u Hrvatskoj, osim jedne vrste goriva

16. Lipanj 2020.
cijene goriva, benzinska postaja

Prema informacijama portala cijenegoriva.info u utorak je došlo do RASTA cijena naftnih derivata u Hrvatskoj. Tako je cijena litre eurosupera 95 POSKUPILA 13 lipa i sada se kreće oko 8,78 kuna. Cijena litre eurodizela u utorak je PORASLA za 10 lipa i sada se kreće oko 8,35 kuna. S druge strane, litra autoplina JEFTINIJA je 1 lipu i sada se kreće oko 4,13 kuna.

Podsjetimo, Cijene nafte na svjetskim tržištima prošloga su tjedna oštro pale, prvi put nakon šest tjedana rasta, jer su splasnule nade u brzi oporavak svjetskog gospodarstva od koronakrize, a time i potražnje za 'crnim zlatom'. Na londonskom je tržištu cijena barela prošloga tjedna pala 8,4 posto, na 38,73 dolara, dok je na američkom tržištu barel pojeftinio 8,3 posto, na 36,26 dolara.

Uspon cijena nafte, koji je trajao šest tjedana, prošloga je tjedna prekinut zbog straha da možda završetak pandemija koronavirusa još nije na vidiku, s obzirom da približno polovina saveznih država u SAD-u bilježi rast novih slučajeva zaraze. Posljednjih mjeseci cijene su nafte rasle jer su se ulagači nadali brzom oporavku globalnog gospodarstva od koronakrize, zahvaljujući golemim fiskalnim i monetarnim poticajnim mjerama vlasti u svijetu. 

21. travanj 2024 15:53