Hrvatska
StoryEditor

POSTKORONA: 18 poznatih hrvatskih lidera o poslovanju i svijetu nakon pandemije

03. Lipanj 2020.
Sigurno je jedino da nema potpunog povratka na staro, a korona će nam trajno ostaviti kvantni skok u digitalizaciji, rad od kuće kao standard te mnoge druge nove poslovne i društvene norme

Što slijedi? Nakon pandemije koronavirusa koja je paralizirala gospodarstvo i život općenito, a u osvit duboke recesije koju nam je ostavila za sobom, stalno se nameću pitanja o tome što nas čeka i kako će izgledati nova normala. Jedino što je sigurno jest da nema povratka na onu staru.

U povodu toga pitali smo vlasnike i predsjednike uprava kompanija iz različitih sektora kako stvari izgledaju iz njihove perspektive. Tri pitanja na koja je odgovore dalo 18 hrvatskih lidera bila su: kako će voditi svoju kompaniju nakon koronakrize, što se sve promijenilo, koji su najveći izazovi i njihov odgovor na njih; zatim što se sve promijenilo u njihovoj industriji, kako izgleda nova normala i što su očekivani trendovi te naposljetku kako će izgledati svijet nakon korone?

Iako je vrlo teško izvući zajednički nazivnik budući da je riječ o kompanijama iz različitih sektora, može se zaključiti da svi strahuju od nadolazeće recesije, a kao promjene koje je donijela korona ističu se sveopća digitalizacija, rad od kuće kao novi standard poslovanja, smanjena potreba za poslovnim putovanjima i slično. 

A što Roberto Kutić, Ivan Franičević, Ivica Pivac i mnogi drugi kažu o poslovanju i svijetu nakon pandemije, pročitajte u novom digitalnom i tiskanom izdanju Lidera. 

 

16. travanj 2024 18:01