Hrvatska
StoryEditor

PROSPERUS GROWTH - Cilj je prikupiti najmanje 50 milijuna eura

24. Listopad 2020.
Tomislav Tičićfoto Ratko Mavar

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) donijelo je rješenje kojim se Prosperus-Investu, društvu za upravljanje fondovima, izdaje odobrenje za osnivanje i upravljanje fondom Prosperus Growth, alternativnom investicijskom fondu rizičnoga kapitala s privatnom ponudom.

– Predstoji nam završetak razgovora s investitorima koji su iskazali interes za sudjelovanje u fondu, prikupljanje obvezujućih ponuda i početak rada. Europski investicijski fond EIF, u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR) odobrio je 25 milijuna eura za osnivanje fonda, a cilj nam je prikupiti najmanje 50 milijuna eura – rekao je za Lider Tomislav Tičić, član Uprave Prosperus-Investa, i dodao da će fond funkcionirati kao standardni private equity, ulagati u male i srednje poduzetnike, a najmanje 75 posto sredstava bit će uloženo u poduzetnike u Hrvatskoj.

Svaki će se projekt pojedinačno razmatrati, a osim financijske podrške društvima fond će pružati i sve druge oblike podrške menadžmentu. Kategorije ulaganja uključivat će dokapitalizaciju ili kupnju postojećih trgovačkih društava kojima je potreban kapital za dodatni razvoj ili akvizicije, pojasnio je Tičić.

18. travanj 2024 16:12