Hrvatska
StoryEditor

Razvojna agencija Šibensko-kninske županije organizira osposobljavanje iz područja ‘Design thinkinga‘!

02. Srpanj 2020.

Razvojna agencija Šibensko-kninske županije organizirala je osposobljavanje iz područja 'Design thinkinga' u sklopu projekta 'Razvoj partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije faza III'. Osposobljavanje je namijenjeno zaposlenicima iz organizacija i predstavnicima članova Partnerskog vijeća za tržište rada ŠKŽ. Program u kojem sudjeluje pedesetak polaznika započeo je u ponedjeljak, a edukacije se provode u prostorijama Razvojne agencije Šibensko-kninske županije.

- ''Design thinking'' je vodeća svjetska metodologija u rješavanju kompleksnih poslovnih izazova, a polaznici edukacije imaju priliku naučiti kako ga koristiti u različitim poslovnim situacijama, prvenstveno za osmišljavanje idejnih rješenja. Edukacija je namijenjena dizajniranju novih proizvoda, usluga i poslovnih modela kroz ''Design thinking'' pristup. Polaznici imaju priliku steći znanja novog pristupa rješavanju njihovih osnovnih djelatnosti bilo da dolaze iz udruge, lokalne uprave, gospodarstva ili da planiraju aplicirati na projektne pozive EU kroz poslovno modeliranje ''Design thinking'' pristupom – poručuju iz Razvojne agencije Šibensko-kninske županije.

Inače, ''Design thinking'' jedna je od vodećih svjetskih metoda za rješavanje poslovnih izazova. Riječ je o procesu kojeg timovi koriste kako bi razumjeli korisnike, redefinirali probleme i stvorili inovativna rješenja za izradu prototipa i testiranje. Ovo je široko primjenjiva kreativna tehnika koja se sastoji od 5 faza: empatija s korisnikom, definiranje, ideacija, planiranje prototipa i ispitivanje.

- Ova poznata svjetska metoda koristi se u mnogim organizacijama za rješavanje izazova u kojima je potrebno bolje definirati problem ili otkriti posve novi pristup, a moguće ga je kombinirati i s drugim kreativnim tehnikama s kojima će polaznici edukacije biti upoznati. Polaznici edukacije imaju priliku usvojiti niz novih znanja, tehnika pristupa rješavanju problema i metodologiju koja će im koristiti u daljnjem poslovnom razvoju - poručuju iz Razvojne agencije Šibensko-kninske županije.

Projekt ''Razvoj partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije faza III'', vrijedan 1.981.518,59 kuna, provodi Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Šibenik, Šibensko-kninska županija, Ured HGK za područja posebne državne skrbi Knin, Srednja škola Lovre Montija.

Projekt je 85 posto financiran temeljem Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok je 15% iznosa osigurano iz proračuna RH.

17. travanj 2024 18:00