Hrvatska
StoryEditor

Revolut: Sljedeći ključni aspekt bit će personalizacija

09. Travanj 2021.
Elena Lavezzi

Revolut, globalna financijska platforma i jedan od najpopularnijih fintecha, u Hrvatskoj ima preko 150 tisuća privatnih korisnika, a u zadnje dvije godine bilježe veliki rast kao rezultat stalnog poboljšanja proizvoda i promotivnih aktivnosti. U Hrvatskoj su također pokrenuli Revolut Business koji ima preko 500 tisuća poslovnih korisnika širom svijeta.

 - U regiji Južne Europe gotovina se i dalje često koristi u usporedbi sa Sjevernom Europom, iako smo zabilježili golem rast digitalnih plaćanja zbog pandemije. Za snažniji prelazak na digitalno plaćanje potrebno je napraviti i kulturološki zaokret. Nadamo se da ćemo biti od pomoći u ovom procesu nudeći ljudima vrlo prijateljsku i intuitivnu aplikaciju za upravljanje njihovim novcem i kupnjama kada kupuju putem interneta i u trgovini koristeći svoj pametni telefon – kaže Elena Lavezzi, direktorica Revoluta za Južnu Europu.

U Revolutu vjeruju kako će se pozornost kupaca okretati sve više prema tehnološkim rješenjima koja pojednostavljuju svakodnevni život, smanjuju troškove i vrijeme potrebno za obavljanje neke operacije ili koja omogućuju ljudima da naprave nešto novo. - Vidjet ćemo više novih i boljih rješenja u usporedbi s onim na što smo bili navikli jer su pravi protagonisti potrošači i njihove potrebe. Sljedeći ključni aspekt bit će personalizacija: svaka osoba treba usluge i rješenja za sebe, svi smo različiti i imamo različit životni stil, stoga se usluge moraju prilagoditi toj granularnosti i uvijek biti u mogućnosti ponuditi jednostavne usluge za svakoga – ističe Lavezzi.

Revolut će, najavljuju, i dalje poboljšavati svoje proizvode i usluge, ciljajući potrebe kupaca i pokušavajući ponuditi pravo rješenje za demokratizaciju i pojednostavljivanje novca. Imaju nekoliko novosti koje su već u pripremi za 2021. godinu, no zasad ih ne otkrivaju.

Početkom ožujka Revolut je proširio spektar svojih usluga u Hrvatskoj aktiviravši svoju europsku dozvolu za specijalno bankarstvo. Glavna novost za klijente je opcija depozitnog računa u Hrvatskoj uključujući zaštitu depozita od gubitka putem sustava osiguranja depozita.

24. travanj 2024 04:35