Hrvatska
StoryEditor

RIZ Odašiljači: Stigla jedna ponuda za povećanje temeljnog kapitala

28. Studeni 2020.
Darko Šket

Samo jedna ponuda stigla je za ulaganje u povećanje temeljnoga kapitala RIZ Odašiljača u stečaju, ali o kome je riječ, ne može se znati dok Skupština vjerovnika ne donese odluku prihvaća li tu ponudu. Stečajni upravitelj Darko Šket rekao je da je do isteka roka (prošlog tjedna) više tvrtki pokazalo interes za RIZ Odašiljače, no zašto nisu poslale ponude, nije znao reći.

Ponuda je stigla nakon javnog poziva kojim su se razlučni i stečajni vjerovnici željeli namiriti na način koji će za njih biti povoljniji nego u slučaju unovčenja imovine stečajnog dužnika javnom dražbom, a ujedno su željeli da to ulaganje omogući dugoročan nastavak poslovanja stečajnog dužnika.

– Izabrali smo ovaj način jer bi vjerovnici mogli biti zadovoljniji, a osim toga samo tako nastavljamo poslovanje jer ja usprkos odlasku nekih kadrova vjerujem u potencijal RIZ Odašiljača – rekao je Šket.

Prihvati li Skupština vjerovnika ponudu, ponuđač će postati novi vlasnik tvrtke jer je gubitak RIZ odašiljača veći od temeljnoga kapitala. Inače, ponuđeni iznos uloga ne može biti niži od 55,1 milijun kuna, čime bi se namirile sve tražbine razlučnih vjerovnika i stečajnih vjerovnika prvoga višeg isplatnog reda te odgovarajuće tražbine stečajnih vjerovnika drugoga višeg isplatnog reda, kao i obveze stečajne mase.

19. travanj 2024 20:57