Hrvatska
StoryEditor

Sesvetski maher za specijalna vozila ušao u 10 milijuna kuna vrijednu investiciju

29. Srpanj 2021.
specijalna vozilafoto Shutterstock

Sesvetski Matins kupio je poslovnu halu u poslovnoj zoni Gornje Stubice koja je zbog spora bivših vlasnika i banke godinama bila napuštena. Hala je posljednje radne dane doživjela s proizvođačem tekstila Mavini konfekcijom, a onda je temeljem dugovanja postala vlasništvo B2 kapitala.

Novi vlasnik Matins je specijaliziran za opremanje vozila s posebnom namjenom kao što su policijska, vatrogasna i vozila hitne pomoći. Osnivač i direktor te tvrtke Mate Barišić za Lider otkriva da je hala tek početak investiranja u proširenje njihovih poslovno-proizvodnih kapaciteta te da je riječ o investiciji od deset milijuna kuna koja će biti realizirana u sljedećih nekoliko godina.

- Proizvodno poslovni prostor u Gornjoj Stubici u relativno je zapuštenom stanju, pa je potrebno dodatno investirati u revitalizaciju njezine funkcionalnosti. Osim toga, prostor je u fazi opremanja alatima i strojevima za uspješno obavljanje djelatnosti. Paralelno s uređenjem i opremanjem prostora potrebno je upotpuniti kapacitete dodatnim zapošljavanjem profila djelatnika koji će nam biti potrebni - napominje Barišić.

Dodaje da su se odlučili na tu kupovinu stoga što im je s obzirom na proširenje ponude nužan prelazak u taj poslovno proizvodni prostor.

- Postojeći prostor u Sesvetama bio je predviđen kao servis naše opreme i kao prostor za pojedinačnu proizvodnju ili opremanje. Svaki ozbiljniji posao koji smo odrađivali, morali smo raditi u prostorima koji nisu naši i koji nisu uvijek bili adekvatni. Takav način rada iziskuje dodatne organizacijske napore i troškove, koji nisu zanemarivi. Sve navedeno je glavni razlog prelaska u novi poslovni prostor, dakle povećanje kapaciteta, pojednostavljenje proizvodnje, mogućnost rada u serijama, a time i smanjenje troškova i povećanje kvalitete završnog proizvoda - zaključuje prvi čovjek Matinsa.

25. travanj 2024 06:39