Hrvatska
StoryEditor

Stjepan Vojinić: Preuzimanje Spačve prirodni je slijed poslovanja tvrtke Pervanovo

01. Lipanj 2021.
Pogon Spačve

- Najvažniji razlog zašto smo preuzeli Spačvu je to što je njezina proizvodnja komplementarna s onom Pervanovo grupe i zbog toga je ta akvizicija samo prirodni slijed našeg poslovanja  – rekao je za Lider član Uprave Bjelin Stjepan Vojinić.

Na Zagrebačkoj burzi objavljeno je da je tvrtka Pervanovo, u vlasništvu Pervanovo Investa Darka Pervana, preuzela 98,6 posto dionica Spačve, najveći dio od private equity fonda Quaestus Borislava Škegre (75,8 posto), a ostalo od HPB-a te od alternativnog investicijskog fonda MWM 1.

U Pervanovu, koja u vlasništvu ima i tvrtku Bjelin, nisu imali previše vremena, rekao je Vojinić, za veliku dubinsku analizu, no Spačvu prate već duže vrijeme otkako su se zainteresirali za nju.

Spačva će, dodao je, nastaviti dosadašnji proizvodni program, 'samo sada na još jedan učinkovitiji način', kako se izrazio, najavivši i promjene, poglavito kad je u pitanju investicija u proizvodnju lamela.

Kad su pak u pitanju promjene u Upravi, na sjednici Nadzornog odbora održanoj danas novi članovi Uprave postali su Saša Vilić i Vladimir Bataković, dok su Josip Faletar kao predsjednik Uprave te Ivan Perković i Ante Radoš i dalje ostali na svojim funkcijama. Još uvijek se ne zna hoće li njih trojica ostati u Upravi jer nam to nije mogao reći Vojinić, no dodao je da će Nadzorni odbor uskoro odlučiti o sastavu Uprave Spačve.

18. travanj 2024 23:48